Het fluwelen konijn – Margery Williams

Het fluwelen konijn – Margery Williams

Het fluwelen konijn
Illustrator: Sarah Massini
Published: 2019
Publishers: ,
Page Count: 64
Categorie:
ISBN13: 9789025771713
Er was eens een fluwelen konijn, dat in de speelgoedkast van een jongen woonde. Tussen al het andere speelgoed voelde hij zich heel onbelangrijk en gewoontjes en hij droomde ervan om Echt te zijn. Met de liefde van een kind en een beetje magie zou de droom van het kleine konijn zomaar eens uit kunnen komen…
Toen ik laatst samen met Valerie een kijkje ging nemen in de bibliotheek van Beringen kwam ik al meteen bij een rek uit waar een aantal prachtige prentenboeken stonden. Eentje van deze prachtige boeken was “Het fluwelen konijn”. Ik kende dit boek nog niet maar vond de uitgave zo mooi dat ik deze absoluut mee moest nemen.
Het fluwelen konijn is een heruitgave van de voorheen gekende klassieker geschreven door Margery Williams. Wanneer een jongen als kerstcadeau een fluwelen konijn krijgt vindt hij al zijn ander gekregen speelgoed veel leuker waardoor het konijn in zijn speelgoedkast beland. Maar ’s nachts wanneer de hele wereld slaapt praten deze speelgoedjes opeens. Er wordt het konijn verteld dat hij niet echt is omdat hij maar een knuffelbeer is. Maar dan verteld een hobbelpaard het konijn hoe speelgoed Echt wordt. Zal het fluwelen konijn voor de jongen ooit Echt worden of zal hij voor altijd maar een fluwelen knuffelkonijn blijven.
Toen ik de cover zag was ik meteen aangetrokken door de tekenstijl. Ik kende deze klassieker namelijk niet en had er zelfs nog nooit van gehoord waardoor ik helemaal open minded aan dit verhaal begon. En wat ben ik blij dat ik dit prentenboek heb meegenomen want het heeft mij aardig weten te verrassen! Het verhaal heeft zo’n mooie boodschap namelijk ” dat speelgoed voor kinderen pas echt wordt wanneer het stuk speelgoed zeer dierbaar wordt voor het kind” dit was zo mooi en vond ik een zeer goed bedacht concept. De illustraties zorgen er ook voor dat je wordt meegesleept in de wereld van het konijn waardoor je echt helemaal in het verhaal zit en absoluut wilt weten of het konijn ooit Echt zal zijn. Niet alleen is dit boek een prachtige hardcover het heeft een zeer mooie uitgave gekregen met een prachtige cover die is afgewerkt met zilverfolie, een luxe leeslint, steviger papier wat perfect is voor kinderen en om voor te lezen en full color prenten.
Deze klassieker zal je dus niet enkel weten te bekoren door de prachtige cover en het verhaal maar is gewoon een luxe pareltje die je absoluut in de kast wilt hebben staan. Dit verhaal krijgt 5 sterren van mij en ik ben zeer benieuwd naar de volgende klassieker die in deze uitgave wordt gebracht aangezien dit boek mij een klassieker heeft weten te vertellen die ik nog niet kende en dit gewoon een prachtig verhaal bleek te zijn.

Dit vind je misschien ook leuk...

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rate this review