Home – Lara Reims

Home – Lara Reims

Home
Author:
Series:
Series Number: 3
Published: 2020
Publisher:
Page Count: 386
Categorie:
ISBN13: 9789463967174
Wat doe je als je de kans krijgt opnieuw te beginnen? Zoveel antwoorden, zoveel vragen, zoveel verdriet. En dan moet je ook nog examen doen. En omgaan met het feit dat je vriendin een nieuwe liefde heeft. Maar dan ontdek je wat de inzet is van het conflict tussen Zeger en Thot. En welke rol er voor jou is weggelegd. Rémi leeft op een plek vol magische technologie. Hij is op zoek naar de waarheid…
Het is weer blogtour tijd en deze keer ga ik het hebben over het slotdeel in de Rémi trilogie genaamd Home. Afgelopen jaar las ik zowel deel 1 Upgrade als deel 2 Black-out. En nu eindelijk deel 3 is verschenen kon ik niet anders dan ook dit deel te lezen.
In Home pakken Rémi en zijn vrienden de draad weer op na de tragische gebeurtenissen uit deel 2. Rémi en zijn vrienden moeten examen doen om te kijken of ze door mogen naar het volgende jaar op het Creodroom. Maar tussen alle hectiek van het studeren zit Rémi nog steeds met zoveel vragen over zichzelf. Wie zijn zijn echte ouders en hoe zit het tussen Thot en Zeger. Zoveel vragen die in dit slotdeel zullen worden beantwoord.
Ik las Home vlak nadat ik Black-out uit had en hierdoor vielen enkele dingen op. Als je alle drie de delen zou binge-readen klopt de tijdlijn die Lara aanhoudt volgens mij niet aangezien er in dit deel over een jaar geleden gesproken wordt en dat letterlijk is wanneer zij aankomen in het Creodroom. Daardoor was ik van mening dat het beter zou zijn worden opgesplitst per studiejaar (boek 1 het eerste jaar, boek 2 het tweede jaar en boek 3 hun afstudeerjaar) zodat de tijdlijn wel zou kloppen maar hierdoor zou het verhaal nog worden uitgemolken en kwam het verhaal van Rémi misschien niet zo goed tot zijn recht. Dit kwam gewoon wat verwarrend over. Dit boek is weer een dikkerd (bijna 400 pagina’s) en dat komt door de zeer beschrijvende schrijfstijl van Lara. Ze werkt altijd alles uit tot in de puntjes maar hierdoor kan het soms redelijk saai overkomen aangezien je veel onnodige informatie krijgt. Maar ondanks dat was het verhaal van Rémi nog steeds spannend en las het vlot. Nu je zo dicht bij het einde bent wil je ook absoluut weten wat er gaat gebeuren en wie Rémi zijn ouders nu blijken te zijn. Het einde was wel voorspelbaar maar ik had graag toch nog wat meer inkijk gehad in het leven na alle gebeurtenissen uit dit boek. Ook ben ik blij dat Lara een van de meest sympathieke personages (Abraham) in leven heeft gehouden aangezien de relatie tussen Rémi en Abraham zo mooi was om over te lezen en zeker wanneer alle vragen over Rémi zijn verleden zijn opgelost is deze band nog sterker naar mij mening.
Home was dus zeker een mooi slot van het verhaal van Rémi maar het verhaal had gemakkelijk ook verteld kunnen worden in 2 delen. Voor fans van het sci-fi en fantasy genre is dit dus zeker een aanrader aangezien Lara een heel fantasierijke en unieke wereld heeft weten te creëren die bij velen in de smaak zal weten te vallen. Deze trilogie was zeker buiten mijn comfortzone maar ik ben toch wel blij dat ik het een kans heb gegeven aangezien Lara een zeer mooie schrijfstijl heeft en ik wel benieuwd ben naar wat ze nog uit haar mouw gaat weten te schudden in andere boeken. Dit slotdeel krijgt van mij 4 sterren.

Dit vind je misschien ook leuk...

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rate this review