Coco kan het! – Loes Riphagen

Coco kan het! – Loes Riphagen

Coco kan het!
Published: 2019
Publishers: ,
Page Count: 48
Categorie:
ISBN13: 9789025771928
Toen ik de cover zag van “Coco kan het!” wist ik dat ik dit boek absoluut moest lezen. De cover springt er namelijk door de groene achterkant echt uit en het leek me een heel mooi prentenboek. Toen ik deze laatst in de bibliotheek zag wist ik dan ook dat ik deze niet kon laten liggen en moest meenemen om te lezen.
In “Coco kan het!” volgen we het verhaal van de jonge vogel genaamd Coco. Wanneer haar mama haar verteld dat ze vanaf nu kan vliegen is Coco heel bang. Wat als ze valt? Het is een heel eng bos daarbeneden. Maar als ze leert vliegen zijn er zoveel mogelijkheden, vliegen met vriendjes, eten waar je zelf zin in hebt,… Coco weet het zeker ze kan NIET vliegen. Het lukt haar gewoon niet, ze valt gegarandeerd. Totdat haar mama haar dat duwtje in haar rug geeft en ze opeens kan vliegen.
“Coco kan het!” is een zeer mooi prentenboek over angstig zijn en je angsten te overwinnen. Deze thema’s passen ook perfect bij het verhaal. Jonge lezers zullen zich vast wel eens zo voelen als Coco. Door prachtige kleurrijke prenten neemt Loes Riphagen je helemaal mee in het verhaal van Coco. In het verhaal wordt ook veel gebruik gemaakt van donkere kleuren en dit reflecteert de angst van Coco zeer goed. De kleuren worden ook helderder naarmate dat Coco haar angst weet te overwinnen. Volgens mij zijn de vogels in dit boek ook gemaakt van papierknipsels wat de vogels meer dimensie geeft. Het verhaal is zeer mooi en je leeft echt mee met Coco en haar vliegangst. Als je dit boek dichtslaat kan je dan ook niet anders dan te glimlachen. Loes Riphagen heeft namelijk ook veel humor weten te verwerken in dit boek wat het zwaardere gevoel (van de vliegangst en onwetendheid) wat in balans weet te brengen.
“Coco kan het!” is dan ook een heel leuk prentenboek voor zowel jong en oud aangezien ouders en begeleiders net zoveel plezier ervan zullen beleven als de kinderen¬†tijdens het voorlezen. Dit boek is zeer geschikt om mee te werken rond de thema’s angsten en angsten overwinnen en onwetendheid. Coco kan het krijgt van mij 5 sterren aangezien het zeer vermakelijk was om te lezen over Coco’s vliegavontuur.

Dit vind je misschien ook leuk...

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rate this review