Defy – L.J. Shen

Defy – L.J. Shen

Defy
Author:
Genre:
Series Number: 0,5
Published: 2020
Page Count: 148
Categorieën: ,
ISBN13: 1230003742006

Vandaag mag ik weer meedoen aan een nieuwe blogtour. Deze keer voor het boek Defy geschreven door L.J. Shen en uitgegeven door Tinteling Romance. Toen ik de cover zag was ik al meteen verliefd, ik ben namelijk een enorme liefhebber van boeken die over dans gaan en zeker over ballet. Hoewel dit boek niet rechtstreeks over dans gaat vond ik het wel eens leuk om te lezen aangezien het een romance boek is dat gaat over een meisje wat vroeger ballerina was.

Mijn naam is Melody Greene en ik ben ontslagen als lerares. Ik heb de walk of shame gedaan à la Cersei Lannister toen ik het kantoor van de directrice verliet, nadat zij had gedreigd om de politie te bellen. Mijn naam is Melody Greene en ik heb iets slechts gedaan, omdat het me een goed gevoel gaf. Het was het allemaal waard, en dit is waarom.

Dit is hoe Defy begint, we volgen dus het verhaal van Melody Greene. Een ballerina die na een ongeluk is moeten stoppen met haar danscarrière. Ze verhuisd naar een stadje genaamd Todos Santos om hier een carrière te beginnen als literatuur lerares. Wanneer zij op een dag met haar auto botst tegen de auto van de directrice haar zoon weet ze niet wat ze moet doen. Ze heeft geen geld om de schade te betalen en de directrice is niet bepaald haar beste vriendin. Maar dan heeft de zoon van de directrice (Jaime Followhill) een voorstel. Een voorstel die beide hun levens wel eens drastisch zou kunnen veranderen…

Hoewel ik in het begin een beetje terughoudend in het verhaal stapte heeft Defy mij toch nog weten te verrassen. Dit boek heeft vele new adult tropes waardoor het nogal cliché overkwam. Als fervent new adult/feelgood lezer had ik al deze tropes namelijk al eens voorbij zien komen. L.J. Shen heeft wel een schrijfstijl die vlot leest waardoor je deze novelle in no-time uit hebt. L.J. Shen heeft ook veel spanning weten op te wekken in dit boek (en niet alleen op seksueel vlak 😉 ) door de vier HotHoles toe te voegen, echte vechtersbazen die Todos Santos op zijn kop weten te zetten. De laatste aantal hoofdstukken hebben mij echter pas helemaal weten te overtuigen aangezien dit niet inspeelde op clichés en een mooie twist was aan het verhaal. Ik vond het ook heel mooi om een aantal jaren in de toekomst te kunnen meekijken om zo te zien hoe het met deze personages verder gaat. L.J. Shen zet met Defy een sterke novelle neer die vraagt om meer. Ik ben dan ook erg benieuwd wat er in Vicious gaat gebeuren aangezien we al enkele personages hiervan kennen.

Defy krijgt van mij 4 sterren. Hoewel het een boek vol clichés is snak je door het einde naar meer! Ik kijk dan ook reikhalzend uit naar Vicious (het officiële eerste deel in deze reeks)

Dit vind je misschien ook leuk...

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rate this review