Hell city: Laatste halte – Joanne Carlton

Hell city: Laatste halte – Joanne Carlton

Hell city: Laatste halte
Published: 2020
Publisher:
Page Count: 148
ISBN13: 9789463967235
Ze ontwaakt in een brandende stad. Op de eerste dag ontdekken de monsters haar. Op de tweede dag leert ze zich te verdedigen. Op de derde dag redt een hond haar leven. En dat verandert alles. Hell City. De laatste halte.

Het weer blogtour tijd! En deze keer ga ik het hebben over Hell city: Laatste halte geschreven door Joanne Carlton. Een boek wat mij op het eerste zich niet echt aansprak maar wat ik toch een kans heb gegeven en man wat ben ik blij dat ik dat heb gedaan!

Wanneer een meisje plots wakker wordt in een brandende stad weet ze niet waar en wie ze is. Ze vermoedt dat ze in de hel terecht is gekomen om een fout die ze maakte in haar verleden. Waarom is zij hier? Wanneer ze begint rond te kijken stuit ze op een aantal monsters die er alles aan doen om haar in hun macht te krijgen en te vermoorden. Ze leert terugvechten en op de derde dag krijgt ze er een lotgenoot bij. Waarom zijn zij hier terecht gekomen en wat is haar doel in Hell city?

Toen ik begon te lezen dacht ik van ‘Oei, wat is dit?’ het dystopisch gedeelte sprak mij echt niet aan en na 1/3de te hebben gelezen wist ik nog steeds niet waar dit verhaal nu naartoe ging. Ik had mezelf op dat moment voorbereid op een teleurstelling aangezien dit genre mij niet echt ligt. Maar ik besloot te blijven lezen en werd echt enorm verrast door dit boek. Joanne Carlton heeft het weer geflikt! Met Hell city heeft ze een enorme sterke novelle weten neer te zetten met een plottwist waardoor je dit hele boek anders gaat bekijken. Na het einde te hebben gelezen ben ik gewoon MOETEN terug gaan om een aantal passages te lezen en te ontdekken dat ik stekeblind was. Het verhaal en de illustraties zijn zeer complementair waardoor het tot zijn volle recht komt. Het boek is niet zo lang en door Joanne haar schrijfstijl vlieg je er doorheen. Hell city lees je dus gemakkelijk in een dagje uit en het einde zal je niet onberoerd laten.

Ik werd dus aangenaam verrast door Hell city en ik ben zeer blij dat ik dit boek een kans heb gegeven. Deze novelle krijgt dan ook 4,5 sterren en ik raad het iedereen aan om dit een kans te geven. Wie weet wordt je net zoals mij ook wel aardig verrast door dit boek.

Dit vind je misschien ook leuk...

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rate this review