Mijn schuifboekje: seizoenen – Nathalie Choux

Mijn schuifboekje: seizoenen – Nathalie Choux

Mijn schuifboekje: seizoenen
Published: 2018
Publisher:
Page Count: 12
Categorie:
ISBN13: 9789044833713
Een mooi en kleurrijk schuifboekje voor kinderen vanaf 1 jaar. De wereld ontdekken wordt nog leuker met interactieve schuifboeken die jonge kinderen uitnodigen om zélf de plaatjes te veranderen. Schuif, kijk, en verwonder.
Laatst was ik weer aan het browsen naar prentenboeken tijdens mijn tripje naar de bibliotheek. Ik kwam een schuifboekje tegen van de seizoenen en wou deze absoluut meenemen aangezien ik schuifboekjes wel heel leuk vind.

In ‘mijn schuifboekje: seizoenen’ reis je doorheen alle vier de seizoenen. Met duidelijke prenten en woorden leren jonge kinderen hun eerste woordjes die perfect passen bij ieder seizoen. Er wordt ook op iedere pagina een vraag gesteld die de kinderen kunnen beantwoorden door de pagina te schuiven. Neem de allerkleinste lezers dus mee op pad doorheen alle vier de seizoenen en ga op ontdekkingstocht.
Schuifboekjes zijn altijd superleuk aangezien je zo wat meer verhaal krijgt dan bij een gewoon prentenboek. Schuifboekjes zijn interactiever aangezien kinderen door middel van te schuiven vragen beantwoorden en nieuwe woordjes leren. “Mijn schuifboekjes: seizoenen” is dan ook zeker een aanrader voor de jongste lezers. Er staan woordjes is met verschillende moeilijkheidsgraden wat voor uitdaging zorgt bij de kinderen. De prenten zijn ook heel mooi en passen perfect bij dit boekje. Ieder kind kan dan ook van de prenten afleiden dat een aardbei een aardbei is en een zon een zon. Op het einde wordt het boekje ook mooi samengevat door de kinderen een vraag te stellen en zo stiekem nog eens alle woordjes te overlopen. Dit boek is dan ook zeer goed voor kinderbegeleiders aangezien je via een makkelijke manier de kinderen hun woordenschat bij brengt en indien nodig het via een makkelijke manier kan bijschaven moesten ze het fout zeggen.
“Mijn schuifboekje: seizoenen” is dan ook zeer geschikt voor de jongere lezers en leuk voor ouders en begeleiders om kinderen woordenschat bij te brengen op een leuke en speelse manier. Een zeer geschikt boekje van lezers vanaf 1 jaar. Ik gaf dit boek dan ook 4 sterren!

Dit vind je misschien ook leuk...

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rate this review