Nachtvlinder – Teske De Schepper

Nachtvlinder – Teske De Schepper

Nachtvlinder
Genre:
Published: 2020
Publishers: ,
Page Count: 168
ISBN13: 9789401611947
In Nachtvlinder zoekt internetpersoonlijkheid Teske naar de meest pure versie van zichzelf. Een versie die gedurende de afgelopen jaren dat ze vele fans tevredenstelde, geregeld van haar wegdreef. Het resultaat is een uitzonderlijk mooie mix van rauwe poëzie en goudeerlijke verhalen die laat zien wat er schuilgaat achter haar door velen geliefde verschijning. Een zeldzame ode aan eerlijkheid in de YouTube-generatie, een oproep om trouw te blijven aan jezelf.
Toen ik zag in de aanbiedingsbrochure van Uitgeverij Xander dat Nachtvlinder van Teske De Schepper zou uitkomen was ik wel nieuwsgierig. Ik keek een aantal jaren geleden naar haar video’s maar wel zeer sporadisch. Ik was dan ook heel benieuwd naar wat zijn zou weten te verwerken in een boek.

In Nachtvlinder volgen we Teske in een zoektocht naar de persoon die zij enkele jaren geleden was. Teske verteld haar verhaal zowel in proza als in poëzie. Nachtvlinder is een collectie van al haar gedachten en schrijfsels door de jaren heen. Zo volgen we haar in haar puberjaren tot de volwassen vrouw die ze nu is geworden en alle worstelingen die ze heeft moeten doorstaan om te komen waar ze nu staat.
Hoewel ik vroeger dus een aantal video’s van haar kijk kan ik niet zeggen dat ik een absolute fan was van Teske. Maar toen ik zag dat ze met een boek uitkwam moest ik deze gewoon lezen. Nachtvlinder zijn Teske haar diepste gedachten en door het lezen van haar verhaal kijk je met een andere blik naar haar werk. Iedereen zal zich wel eens in haar verhaal weten in te leven aangezien het zo herkenbaar geschreven is. De keuze om proza af te wisselen met poëzie is ook zeer goed aangezien je zo kan zien dat Teske echt kan schrijven. Haar levensverhaal lag mij wel wat beter dan de gedichten aangezien gedichten natuurlijk zeer persoonlijk zijn en je niet met ieder gedicht een klik hebt. Maar toch vond ik een aantal gedichten zeer sterk. In Nachtvlinder krijg je ook meer inkijk in Teske haar leven achter de camera en met welke problemen zij allemaal worstelt. Vaak denken we niet dat Youtubers ook maar mensen zijn en dus ook kunnen worstelen met mentale gezondheid en klachten. Teske heeft dit dan ook heel goed en mooi weten neer te schrijven en laat zo zien dat er achter de camera meer schuilt dan dat wij te zien krijgen op ons scherm.
Nachtvlinder is dan ook een zeer sterk boek wat mij aardig heeft weten te verrassen (zeker ook aangezien het Teske haar debuut is) Ook voor mensen die Teske niet volgen of kennen is dit boek een aanrader omdat het niet alleen haar verhaal is maar ook een stukje realiteit waar iedereen zich in kan herkennen. Nachtvlinder krijgt dan ook van mij 4 sterren.

Dit vind je misschien ook leuk...

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rate this review