Team Mortis 4: De zwarte zon – Bjorn Van Den Eynde

Team Mortis 4: De zwarte zon – Bjorn Van Den Eynde

De zwarte zon
Series:
Series Number: 4
Published: 2014
Page Count: 360
Categorie:
ISBN13: 9789059240896
Londen staat op z'n kop wanneer de Amerikaanse tieneractrice Quinn Pillsbury onder vreemde omstandigheden verongelukt. Op haar linkerpols wordt een gruwelijk brandmerk aangetroffen in de vorm van de Zwarte Zon. Nielsen en Felix krijgen, als enig overgeblevenen van hun sterk uitgedunde Team Mortis, de opdracht om naar Engeland te reizen en te infiltreren in de school en op de filmset waar Quinn actief was. Het dossier van de Zwarte Zon kent immers een bizarre voorgeschiedenis:…
Voor TBR thursday trok Valerie in de maand maart het volgende deel in de Team Mortis serie. Ik had het derde deel in januari al gelezen dus moest ik verder in het vierde deel. Deel 3 eindigde met zo’n cliffhanger dat ik ook absoluut verder moest met dit deel. Warning! dit is een vervolgdeel in een serie dus er kunnen spoilers volgen.
In De zwarte zon gaat het verhaal van de Team Mortis leden verder waar het bij deel 3 gestopt is. Erika wordt op tijd gevonden nadat Brian Bailey haar heeft achtergelaten in het bos. Maar ze beland in kritieke toestand in het ziekenhuis en als ze na een tijdje wakker wordt uit de coma wordt heel haar wereld op zijn kop gezet. Samen met Andreas besluit ze om zich even terug te trekken uit Team Mortis om zich te focussen op haar gezondheid. Maar misschien loert het gevaar wel om de hoek? Ondertussen beginnen Felix en Nielsen aan een case in Londen genaamd ‘de Zwarte Zon’
Na deze hel van een cliffhanger weten we eindelijk wat er met de Team Mortis leden is gebeurd. Bjorn weet de spanning weer erg goed op te bouwen aangezien ik absoluut moest weten wat er met Erika was gebeurd na deel 3. De plottwist zag ik dan ook echt niet aankomen. In dit boek zijn de Team Mortis leden opgesplitst en volgen we eenderzijds Andreas en Erika en anderzijds Felix en Nielsen. Ik merkte dat de verhaallijn van Andreas en Erika mij meer interesseerde dan het hele ‘Zwarte zon’ gebeuren. Het filmset aspect was ook wel heel leuk en zeer goed uitgewerkt door Bjorn- zeker ook wetende dat Bjorn zelf in deze industrie werkt en dus goed weet hoe dit in werking gaat. Het is dan ook heel leuk om een beetje van zijn eigen leefwereld terug te zien in zijn schrijfsels. Ook in dit deel kon ik weer absoluut niet voorspellen waar Bjorn heen ging met dit verhaal. Maar het einde was echt mindblowing hoewel ik op ongeveer 50 pagina’s van het einde wel door had wie de dader was maar waarom achter heel De zwarte zon was echt heel goed gevonden en gaf me de kriebels. Dit deel eindigt niet op een cliffhanger maar heeft een heel mooi afgesloten einde waarop Bjorn wel kon verder bouwen.
Ik kan dan ook weer met trots zeggen dat ik heb genoten van dit vierde deel in de Team Mortis reeks. Bjorn is zo’n goede schrijver en blijft me verbazen. Ik ben dan ook heel benieuwd welke avonturen de Team Mortis gaan beleven in deel 5 die ik nu meteen moet lezen want ik zit helemaal in deze wereld! De zwarte zon kreeg 4,5 sterren van mij, een echte aanrader voor thriller fans!

Dit vind je misschien ook leuk...

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rate this review