Hoe overleef ik mijn vakantie? – Francine Oomen

Hoe overleef ik mijn vakantie? – Francine Oomen

Hoe overleef ik mijn vakantie?
Series Number: 1
Published: 2009
Publishers: ,
Page Count: 104
Categorie:
ISBN13: 9789045107868
Hoe overleef je je vakantie, in een saai hotel op Corsica? Met een verliefde moeder, zonder je eigen vader, maar mét een afgrijselijke Apenbil? Gelukkig ontmoet Rosa Jonas. Die krijgt het geweldige idee een wandeltocht te gaan maken, stiekem met z’n tweeën. Maar het weer wordt slecht, de rustig kabbelende rivier die ze oversteken verandert in een woest bulderend monster en tegen de avond merken ze dat ze verdwaald zijn. Het wordt koud, ze hebben…

Een van de meest geliefde jeugd boekenreeksen is toch wel de hoe overleef ik serie. Nu moet ik iets bekennen ik heb deze boeken als kind eigenlijk nooit gelezen WHOOPS! Daarom besloot ik dat het toch wel eens tijd werd dat ik een boek uit deze serie oppakte en een serie beginnen doe je natuurlijk bij boek een dus vandaar de recensie van Hoe overleef ik mijn vakantie.

In Hoe overleef ik mijn vakantie volgen we Jonas en Rosa, ze zijn samen met hun ouders op vakantie in Corsica. Maar na een paar dagen verveelt Rosa zich en gaat ze samen met Jonas op avontuur. Ze besluiten namelijk om een wandeling te maken in het gebied. Maar al snel draait dit avontuur uit op een totale ramp, ze verdwalen en het wordt stilaan donker. Vinden ze de weg wel terug naar hun vakantieoord?

Dit boek is ERG dun – 104 pagina’s en hierdoor las ik het dan ook erg vlot. Je merkt wel dat het duidelijk een boek is voor een jongere doelgroep. Toch had het verhaal een leuke lay-out ( er worden namelijk steeds lijstjes en vakantietips gegeven en telkens worden deze leuk geïllustreerd) wat ik een zeer leuke toevoeging vond aan dit boek – dit is ook tof voor deze doelgroep. Ook leest het verhaal lekker weg – je hoeft er namelijk niet te veel bij na te denken. Op het einde staan er ook heel veel leuke tips in over camperen en dingen die je moet weten voor als je op vakantie gaat.

Dit is dan ook een supertof boek voor kinderen tussen 9-12 jaar oud. Ik geef het boek 3,5 sterren maar op Goodreads afgerond op 4 sterren. Een leuk tussendoortje om te lezen in de zomermaanden.

Dit vind je misschien ook leuk...

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rate this review