Vals – Mel Wallis De Vries

Vals – Mel Wallis De Vries

Vals
Published: 2010
Page Count: 271
Categorie:
ISBN13: 9789026128141
Vier vriendinnen logeren in een afgelegen vakantiehuisje, één voor één verdwijnen ze… Abby, Maud, Pippa en Feline kennen elkaar van school en zijn al jaren vriendinnen. In de kerstvakantie gaan ze naar een huisje in de Ardennen. Door het slechte weer sneeuwen ze in. Er is geen elektriciteit, het mobiele netwerk is uitgevallen en het dichtstbijzijnde huis is een paar kilometer verderop. De meiden doen er een beetje lacherig over. Maar dan verdwijnt Maud opeens…

Laatst las ik voor het eerst een boek van Mel Wallis De Vries (Haat) en was enorm verbaast over de schrijfstijl van deze auteur dat ik wel nieuwsgierig was naar haar andere boeken. Ik zag Vals staan in mijn bibliotheek en besloot hem dan ook mee te nemen om te lezen.

We volgen 4 vriendinnen Abby, Maud, Pippa en Feline. Zij gaan samen op vakantie naar de Ardennen, maar eenmaal daar gebeuren er vreemde dingen. Ze sneeuwen in en iemand verdwijnt. De overige 3 meiden zijn bezorgd en besluiten te gaan zoeken. Maar dan verdwijnt nog iemand. Meer en meer dingen volgen elkaar op en de overgebleven meiden worden steeds banger. Zullen ze Nederland terug samen bereiken of niet?

Deze samenvatting klonk echt supergoed! En het boek heeft me dan ook niet teleurgesteld. Dit was ook weer een enorm spannende jeugdthriller, ik kreeg heel vaak kippenvel en had het gevoel dat iemand langs me stond (wat natuurlijk niet zo was haha) De schrijfstijl van Mel Wallis De Vries leest enorm vlot omdat ze haar boeken heel goed weet op te bouwen en omdat het zo spannend is lees je dit boek in een paar dagen uit. Dit boek is zeer realistische geschreven. Je verdenkt steeds iemand anders en weet op het einde totaal niet meer wie wel en wie niet te vertrouwen is. Het einde zag ik dan ook totaal niet aankomen!

Wat heb ik toch genoten van dit boek! Dit is zeker een boek waar ik nog vaak aan zal moeten denken omdat het gewoon zo goed was. Ik geef het dan ook 5 sterren en kan niet wachten om meer van Mel Wallis De Vries te lezen.

Dit vind je misschien ook leuk...

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rate this review