Hoe dan ook – Kara McDowell

Hoe dan ook – Kara McDowell

Hoe dan ook
Published: 2020
Page Count: 320
Categorieën: ,
ISBN13: 9789048858453

Afgelopen maand werd ik geselecteerd om mee te doen aan de leesclub rond het boek Hoe dan ook geschreven door Kara McDowell. Het boek zag er heerlijk winters uit en ik kon dan ook niet wachten om het boek te lezen.

In Hoe dan ook volgen we het verhaal van Paige. Paige heeft al jaren een crush op haar beste vriend Fitz, helaas denkt hij daar niet hetzelfde over en heeft hij de ene vriendin na de andere. Paige weet niet wat ze met haar gevoelens aan moet en besluit haar hart te luchten in een brief, het is echter wel niet de bedoeling dat Fitz de brief leest aangezien dat wel eens het einde van hun vriendschap kan betekenen. Paige kan ook heel moeilijk beslissingen nemen en vindt zichzelf tussen 2 beslissingen: Of met haar moeder mee naar New York en eindelijk de stad van haar dromen ontdekken of met Fitz mee naar een hutje en haar eerste sneeuwstorm ooit meemaken? Op een dag slaat het noodlot toe en komt Paige in beide werelden terecht, eentje waar ze met haar moeder mee is naar New York en eentje waar ze met Fitz mee is naar het hutje in de sneeuw. Zal Paige haar droom werkelijkheid worden?

Toen ik de flaptekst las was ik meteen nieuwsgierig naar het verhaal en hoe Kara McDowell het zou aanpakken om vanuit 2 verschillende tijdlijnen te schrijven. Hoewel ik eerst dacht dat ik het ene verhaal heel leuk zou vinden en het andere verhaal maar niets werd ik toch aardig verrast. Ik vond beide perspectieven heel leuk en vond beide love-interests heel leuk en wist totaal niet waar het verhaal zou eindigen. Hoe dan ook is een luchtig verhaal die zwaardere onderwerpen weet te bespreken zonder het een donker verhaal van te maken. Kara McDowell beschrijft een angststoornis op zo’n respectvolle en herkenbare manier. Ik kon me dan ook in bepaalde manieren herkennen in het hoofdpersonage Paige. Hoewel het verhaal een liefdesdriehoek bevat stoorde me dit in geen enkel ogenblik, het werd namelijk zo goed uitgewerkt dat ik Paige begreep en zelf ook in de war was soms.

Hoe dan ook bevat ook alle kersttropes die je je maar kan voorstellen en als ware kerstelf werd ik hier dolgelukkig van! Het is zeker ook een boek wat je na de feestdagen kan lezen aangezien het niet zo hard de focus legt op de feestdagen maar wel op het liefdesverhaal. Hoe dan ook is een zeer leuk boek dat je binnen no-time uitleest! Het verhaal van Paige grijpt je vast en laat je niet meer los tot je de laatste bladzijde omslaat, ik heb dan ook erg genoten van dit boek en ben benieuwd naar meer van Kara McDowell haar pen!

Dit vind je misschien ook leuk...

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rate this review