Ho, ho, ho Daar is de Kerstman! – Anita Engelen

Ho, ho, ho Daar is de Kerstman! – Anita Engelen

Ho, ho, ho Daar is de Kerstman!
Published: 2009
Publisher:
Page Count: 10
Categorie:
ISBN13: 9789044718249
Hoera! Het is weer Kerstmis. Lichtjes worden opgehangen en bomen versierd. Hoog tijd voor de Kerstman om alle cadeautjes in te pakken en zijn rendieren voor zijn slee te spannen.

Toen ik vorig jaar naar de bibliotheek ging voor kerstboeken besloot ik ook om even te snuffelen tussen de kerst prentenboeken. De bibliotheek had namelijk een hele mooie kerstboom gezet maar daaronder heel veel leuke kerst prentenboeken. Eentje die ik vond heette Ho,ho,ho Daar is de Kerstman. Dit boekje trok mijn aandacht omdat het niet alleen een verhaal bevatte maar ook woorden wat perfect is om voor te lezen bij jongere kindjes omdat je zo niet alleen een verhaal verteld maar ook de woordenschat stimuleert.

In Ho,ho,ho Daar is de Kerstman krijg je verschillende situaties die plaatsvinden rond de Kerst periode zoals de kerstboom versieren, de Kerstman die zijn rendieren eten geeft, de Kerstman die alle cadeautjes moet inpakken en in zijn slee moet laden tot het rondbrengen van deze cadeautjes en de kinderen die al deze leuke cadeaus uitpakken. Bij al deze situaties zijn een aantal woorden met illustraties geschreven om zo de woordenschat bij jongere kinderen te stimuleren en hen al van jong af aan leren wat deze woorden betekenen.

Hoewel het verhaal dus heel simpel is vond ik het toch een leuk en leerzaam boek voor deze leeftijd aangezien je de woordenschat kan leren met de illustraties en het zeer leuk is tijdens deze periode van het jaar. Ieder kind kent deze situaties ook wel en dat maakt het des te leuker aangezien je zo het enthousiasme van de kinderen meekrijgt. Het is ook een zeer compact boekje en hierdoor ook heel leuk om je kind zelf te laten vasthouden. Dit boekje is niet alleen leerzaam voor zeer jonge kinderen maar ook voor beginnende lezers aangezien bij deze leeftijd woordenschat ook zeer belangrijk is en ze dit boekje makkelijk zelf kunnen lezen.

Ho, ho, ho Daar is de Kerstman is dus zeker een aanrader zowel om voor te lezen als voor beginnende lezers. Dit boekje krijgt 3,5 sterren voor mij aangezien het verhaal redelijk simpel is maar de woordenschat toch veel toevoegt.

Dit vind je misschien ook leuk...

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rate this review