Twaalf dagen voor Kerst – Jenny Bayliss

Twaalf dagen voor Kerst – Jenny Bayliss

Twaalf dagen voor Kerst
Published: 2020
Page Count: 432
Categorieën: ,
ISBN13: 9789024587124

Het is de leukste tijd van het jaar! En tijdens deze periode kan ik dan ook niet anders dan me helemaal in kerstboeken te verdiepen. Een wat hoog op mijn lijstje stond dit jaar was Twaalf dagen voor Kerst geschreven door Jenny Bayliss. De flaptekst had namelijk iets weg van 10 blind dates (mijn favoriete boek van 2019) en hierdoor was ik erg nieuwsgierig of het even goed zou zijn.

In Twaalf dagen voor Kerst volgen we het verhaal van Kate. Kate is al enkele jaren single en dat vind ze eigenlijk helemaal niet erg, ze houdt er namelijk van om heerlijk op de bank te kruipen ’s avonds. Maar wanneer haar beste vriendin Laura haar aanspoort om mee te doen aan een nieuw datingprogramma genaamd de twaalf dates voor kerst besluit ze toch de sprong te wagen. Samen met Kate ontdekken we 12 verschillende mannen op 12 verschillende dates, zal Kate de ware ontmoeten op een van deze dates of moet ze Kerstmis dit jaar single doorbrengen?

Twaalf dagen voor Kerst is een typische kerst-chicklit en ik hou van dit soort boeken. Jenny Bayliss is erin geslaagd om vele emoties doorheen dit boek te verspreiden maar de meest prominente is toch zeker humor. Tijdens vele dates vond ik dat de humoristische situaties waar Kate in verwikkeld raakte me vaak hardop aan het lachen maakte. Vanaf het eerste hoofdstuk had ik echter wel een voorspelling naar waar het boek  heen zou gaan en hoewel ik uiteindelijk gelijk kreeg heeft me dit niet weten te storen. De verschillende locaties waarop de dates plaatsvonden vond ik voor een leuke sfeer zorgen, ik hoop dat ik ooit ook op zo’n leuke locaties mag daten (maar stiekem ben ik een watje wat me nooit voor zoiets zou inschrijven). Hoewel romantiek het hoofdonderwerp is heeft het verhaal meerdere lagen zo heb je; de vriendschap tussen Kate, Laura en Matt, de relatie tussen Kate en haar vader en het kleine dorpje waar zij in wonen en alle dorpsbewoners die benieuwd zijn naar Kate haar liefdesleven. Het enige minpunt vond ik echter wel de extreem lange hoofdstukken, doordat de hoofdstukken zo lang zijn zeg je niet snel van “oh ik lees nog even een hoofdstuk” want voor je het weet moet je 40-50 pagina’s lezen. Ik luisterde naar het luisterboek dus op zich ging het zo wel sneller maar als ik het boek fysiek moest lezen duurde het waarschijnlijk veel langer eer ik het boek uit had door de te lange hoofdstukken.

Twaalf dagen voor Kerst is dus zeker een aanrader (ook voor fans van 10 blind dates – aangezien dit een soortgelijk verhaal is maar dan met oudere hoofdpersonages) Hou je van kerstboeken met een iets wat cliché verhaal die een cozy gevoel bij je opwekt? Dan is Twaalf dagen voor Kerst echt het perfecte verhaal voor jou!

Dit vind je misschien ook leuk...

1 reactie

  1. Tina schreef:

    Ik heb net zelf ook het boek gelezen. Heel mooi romantisch boek. Ik kon het gewoon niet weg leggen.

    Groetjes
    Tina
    http://www.hetmeisjeuitdekempen.blogspot.com

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rate this review