Een brief aan de Kerstman – Hiawyn Oram & Tony Ross

Een brief aan de Kerstman – Hiawyn Oram & Tony Ross

Een brief aan de Kerstman
Published: 1995
Page Count: 30
Categorie:
ISBN13: 9789025841935
NIET DOOR ONZE SCHOORSTEEN! stond er in de brief die Emilie aan de Kerstman schreef. GEWOON DOOR DE KEUKENDEUR EN ALLEEN TOT DE TAFEL EN GEEN STAP VERDER. HARTELIJK BEDANKT EN VROLIJK KERSTFEEST.

Tijdens een tripje naar de bibliotheek vorig jaar om daar kerstboeken te zoeken kwam ik het prentenboek ‘Een brief aan de Kerstman’ tegen. Een boek wat al enkele jaren meegaat maar toch mijn aandacht wist te trekken.

In ‘Een brief aan de Kerstman’ volgen we het verhaal van Emilie. Emilie verteld een heel herkenbaar verhaal: ze is namelijk bang voor de Kerstman. Ze schrijft dan ook een brief met de boodschap om NIET door de schoorsteen te komen. “Kom via de voordeur binnen tot aan de tafel en geen stap verder! Leg de cadeautjes neer en verlaat het huis” Emilie heeft dus duidelijke instructies voor de Kerstman. Maar wanneer haar moeder haar een verhaal vertelt stelt Emilie zich in de Kerstman zijn plaats voor hoe het wel niet moet zijn om door de schoorsteen te willen en er niet door geraken omdat ze die heeft dicht geduwd met speelgoed. Zal Emilie zich over haar angst voor de Kerstman heen kunnen zetten?

Hoewel dit boek uit 1995 is zou je het bijna niet oppakken als je er in de bibliotheek voorbij liep. De cover ziet er duidelijk verouderd uit maar toch was er iets in mij wat dit boek moest oppakken. En ik ben blij dat ik dit gedaan heb. ‘Een brief aan de Kerstman’ verteld namelijk zo’n realistisch verhaal waar ieder kind zich wel op de een of andere manier in zal herkennen aangezien ieder kind wel eens schrik heeft gehad van Sinterklaas of de Kerstman. Het verhaal is dan ook heel mooi en creatief gebracht en de tekeningen passen bij het verhaal, ook al zijn deze duidelijk verouderd. Maar omdat dit boek uit 1995 komt heeft dat ook wel zijn charmes aangezien je duidelijk kunt zien dat het van een heel andere tijd komt. Toch blijft dit verhaal heel passend door de thematiek die het bespreekt. Het is een verhaal met ietsje meer tekst dus zeker voor de leeftijd 3+ aangezien kinderen van deze leeftijd wel voldoende geduld hebben om naar verhalen als deze te luisteren.

‘Een brief aan de Kerstman’ is dus zeker een leuk verhaal om voor te lezen en bespreekt goede en realistische onderwerpen. Laat je vooral ook niet afschrikken door het feit dat de tekeningen wat verouderd zijn aangezien het echt een goed boek is om samen voor te lezen. Ik gaf Een brief aan de Kerstman 4 sterren.

Dit vind je misschien ook leuk...

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rate this review