Het is ingewikkeld – Kaat De Kock

Het is ingewikkeld – Kaat De Kock

Het is ingewikkeld
Author:
Published: 2018
Publishers: ,
Page Count: 288
Categorie:
ISBN13: 9789492958402
Esther dumpte haar vriend omdat hij geen kinderen wilde en zijn ambities geen ruimte lieten voor haar carrière. Nu is het háár beurt om haar dromen na te jagen. Helaas blijken haar droomjob én haar droomman niet zomaar in haar schoot te vallen en zit ze vast in een saaie, uitzichtloze job en een piepklein flatje. Tot ze op een dag een aanbod krijgt dat ze niet kan weigeren. Vindt Esther op deze manier de…

Laatst werd ik door uitgeverij Horizon benadert of ik het nieuwste boek van Kaat De Kock wou lezen genaamd ‘Daar gaat de bruid’. Ik was meteen nieuwsgierig omdat ik bijna al haar young adult boeken had gelezen. Maar ik had nog nooit eerder een feelgood roman van haar gelezen. Ik zag op Storytel haar eerste feelgood roman staan en besloot deze dan ook eerst te lezen zodat ik wist hoe zij begonnen is in dit genre. Ik besloot dan ook om Het is ingewikkeld te lezen.

Het is ingewikkeld gaat over Esther. Esther is een jonge vrijgezel die haar ex gedumpt heeft omdat hij geen kinderen wou krijgen. Nadat Esther hem heeft gedumpt raakt hij echter zwanger met zijn nieuwe vriendin. Esther is hier zo kapot van en besluit op zoek te gaan naar een nieuwe vriend. Dit blijkt echter niet zo simpel te zijn en Esther blundert dan ook regelmatig. Op een dag krijgt ze een voorstel van een magazine om een artikel te doen, er zit echter een twist aan en dat is dat Esther ja moet zeggen tegen iedere man zie haar op date vraagt. Zo begint Esther haar zoektocht naar de ware…

Meteen toen ik begon met lezen viel me al op dat Kaat enorme grappige humor in dit boek heeft verwerkt. Ik lag al vanaf het eerste hoofdstuk hardop te lachen om de situaties waarin Esther verstrikt raakte. Ook viel mij op dat dit boek lekker weg leest. Zeker wanneer dat het datingartikel van start gaat vliegen de pagina’s voorbij omdat je absoluut wilt weten welke dates Esther nu weer gaat tegenkomen. 2/3de van het boek las ik zelfs in een avond uit omdat ik zo in het verhaal werd gezogen. Ook heeft dit boek diverse personages van Marianne (een lief oud vrouwtje) tot absolute playboys en dit zorgt weer voor een aantal grappige scènes. Maar hoewel dit boek veel humor bevat heeft het ook een aantal verdrietige momenten, zo kan Esther zich zeer eenzaam voelen omdat iedereen om haar heen al gesetteld is maar zij nog niet dit kan voor sommige lezers ook zeer herkenbaar zijn. Hoewel ik al een vermoeden had met wie Esther op het einde samen zou zijn stoorde dit mij niet, het bleek zelfs enorm schattig te zijn omdat Esther eindelijk haar happy end krijgt waarvan zij gedroomd had.

Dit boek is dus het perfecte feelgood boek met geweldige humor maar toch ook een aantal verdrietige scènes. Het was dus alles wat ik gehoopt had en daarom geef ik het 4,5 sterren. Ik ben ook zeer benieuwd geworden naar ‘Daar gaat de bruid’ omdat dit boek mij HELEMAAL heeft overtuigd!

Dit vind je misschien ook leuk...

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rate this review