De laatste dans – Bes Ceyssens

De laatste dans – Bes Ceyssens

De laatste dans
Author:
Published: 2019
Publisher:
Page Count: 202
Categorie:
ISBN13: 9789044835168
Het leven van Freyde draait volledig om dansen. Haar grootste wens is om professioneel ballerina te worden. Als ze toegelaten wordt tot de koninklijke dansacademie, lijkt haar droom in vervulling te gaan. Maar vanaf Freydes achttiende verjaardag verandert alles. Ze krijgt nachtmerries en telkens als ze voluit moet dansen, voelt ze hoe iemand haar lichaam overneemt. Uiteindelijk ontdekt Freyde dat ze bezeten is door een beroemde, dode danseres. Freyde kan dit onwaarschijnlijke geheim onmogelijk met…

Toen ik in het begin van het jaar in de brochure van Clavis keek trok 1 boek echt mijn aandacht. De laatste dans, deze cover sprong er dan ook enorm uit aangezien het felroze is. Later toen ik de korte samenvatting ging lezen bleek het een YA thriller te zijn rond het thema dansen. De girly/felroze kaft paste dus niet echt bij het verhaal maar hierdoor werd ik nog nieuwsgieriger naar het boek. Toen ik mijn Clavis book club abonnement opnieuw aanvroeg koos ik er dan ook voor om De laatste dans als 1 van mijn 3 opties te geven.

Dit boek gaat over Freyde. Wanneer Freyde 18 jaar wordt krijgt ze last van nachtmerries. In haar nachtmerries wordt ze naar een wereld gebracht van een van de beroemdste dansers. Wanneer Freyde ook nog eens last krijgt van black-outs weet ze dat er iets niet klopt. Stukje voor stukje komt Freyde erachter dat ze bezeten is door de danseres uit haar dromen. Maar hoe verlost ze zichzelf zodat ze weer haarzelf kan zijn?

Toen het boek eindelijk op mijn deurmat viel besloot ik dan ook dat ik het zo snel mogelijk moest lezen, dit ook omdat Bes naar het Clavis Book CafĂ© zou komen. Ik begon dus met lezen en was enorm verrast aan hoe snel ik doorheen het boek vloog. Ik las het namelijk in 2 dagen uit omdat het een zeer spannend boek was. Ik zat steeds op het puntje van mijn stoel en wou absoluut weten hoe het af zou lopen. Van kinds af aan hou ik al van boeken die over het thema dans gaan. Wat ik dan ook zo leuk vond aan dit boek is dat Bes niet te technisch sprak over de danswereld wat het perfect leesbaar maakt voor mensen die niet bekend zijn met deze termen maar het boek ook prima zou kunnen worden gelezen door een iets jongere doelgroep. Het verbaasde me ook enorm hoe goed Bes schreef en hoe ze mijn aandacht doorheen heel het boek kon vasthouden – en dan te bedenken dat dit haar debuut is! Hoe het boek eindigt is er ook zeker potentieel naar een tweede deel (of die er ooit zal komen weten we niet maar als dat zo is lees ik hem zeker!)

Dit boek is dus een waardige young adult die zeker gelezen moet worden! Als je van boeken houdt die rond dans gaan en een mysterieus element bevatten is dit dus zeker een aanrader! Ik gaf dit boek 4,5 sterren en kijk enorm uit naar Bes haar volgende werken aangezien haar debuut er knal op zat!

Dit vind je misschien ook leuk...

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rate this review