De buurheks en het lied van de natuur – Wendy Noordzij

De buurheks en het lied van de natuur – Wendy Noordzij

De buurheks en het lied van de natuur
Published: 2019
Publisher:
Page Count: 144
Categorie:
ISBN13: 9789082985405
Elsa en Arne gluren door de heg. Hun harten kloppen in hun keel. Ze zien hoe de buurvrouw een zwarte kookpot boven een vuurtje hangt. Die vrouw is een heks! Dat heeft hun moeder verteld. Maar heksen bestaan alleen in sprookjes! Of toch niet? Al snel maken ze kennis met Vevina, de buurheks. Vevina is niet eng of gemeen, maar juist heel aardig. Op een dag ontdekken de kinderen dat het heel erg stil is…

Voor het Selfpub Café boeken auteurs lezers van Shirley mocht ik het boek De buurheks en het lied van de natuur geschreven door door Wendy Noordzij lezen. Het Selfpub Café is een Facebook groep waarbij boeken door het land reizen en zo auteurs die uit eigen beheer een boek uitgeven ook recensies krijgen voor hun boeken aangezien dat soms wel moeilijk is om als selfpub auteur recensie-exemplaren weg te geven. Dit concept klonk heel goed aangezien ik graag boeken lees van eigen bodem dus dit is een top initiatief!

Ik vroeg De buurheks en het lied van de natuur aan omdat ik meer kinderboeken wil lezen (aangezien ik mijn genres wil uitbreiden en ik kinderboeken wel leuk vind om tussendoor te lezen) en omdat de kaft en flaptekst me enorm aanspraken.

Dit boek gaat namelijk over Elsa en Arne. Op een dag krijgen ze een nieuwe buurvrouw maar die buurvrouw blijkt helemaal niet zo normaal te zijn als andere mensen. Nee… ze is namelijk een heks! Maar geen gemene heks zoals in sprookjes, nee ze is een lieve heks die zorg draagt voor de natuur. Samen met de buurheks (genaamd Vevina) maken Elsa en Arne de raarste avonturen mee!

Vanaf dat ik het boek begon te lezen sprak de schrijfstijl van Wendy mij al enorm aan! Dit is haar debuut en ik vind dat dit boek enorm vlot is geschreven en erg toegankelijk is voor het doelpubliek. Dit is dus een zeer leuk boek voor jong en oud met een goede boodschap namelijk zorg dragen voor de natuur en je leefomgeving! Dit is een sterke boodschap die goed word gebracht. Het is ook een zeer avontuurlijk en speels boek door alle avonturen die de personages meemaken. Dit boek heeft ook zeer leuke illustraties die kinderen erg zullen waarderen denk ik. Met dit boek zijn ook een aantal mogelijkheden voor leuke activiteiten met kinderen te doen, zo heeft Vevina een toverstaf die versierd is met veren en geverfd is. Dit is dan ook een zeer leuke activiteit voor met kinderen te doen rond dit boek!

Ik vond dit een zeer sterk debuut van Wendy en ben dan ook enorm blij dat ik besloten heb om dit boek aan te vragen. Ik geef dit boek dan ook 4 blinkende sterren!

Graag wil ik Shirley van het Selfpub Café bedanken dat ik dit boek mocht lezen! Nu gaat dit boek verder op reis naar de volgende lezer die het hopelijk even goed zal vinden!

Dit vind je misschien ook leuk...

2 reacties

    Dank voor je mooie recensie en dat je de eerste lezer voor dit boek voor het Selfpub Café wilde zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rate this review