Daar gaat de bruid – Kaat De Kock

Daar gaat de bruid – Kaat De Kock

Daar gaat de bruid
Author:
Published: 2019
Publishers: ,
Page Count: 256
Categorie:
ISBN13: 9789492958013
Als Eef op haar vrijgezellenweekend met een andere man kust, beseft ze dat ze misschien niet klaar is om te trouwen met haar jeugdliefde Robbe. Moet ze niet eerst ontdekken wat het leven nog meer te bieden heeft voor ze zich voor de rest van haar leven aan een man bindt? Eef gaat op zoek naar antwoorden, een avontuur dat tot verbijsterende én hilarische ontdekkingen leidt.

Laatst werd ik door uitgeverij Horizon benadert of ik het nieuwste boek van Kaat De Kock wou lezen genaamd ‘Daar gaat de bruid’. Ik was meteen nieuwsgierig omdat ik bijna al haar young adult boeken had gelezen. Ik begon met haar eerste feelgood boek ‘Het is ingewikkeld’ ter voorbereiding voor dit boek – ook al zijn het twee stand-alones ik wou ze toch graag op volgorde van uitgave lezen.

In ‘Daar gaat de bruid’ volgen we het verhaal van Eef. Wanneer Eef op haar vrijgezellen feest een andere man kust slaan de twijfels toe. Is ze wel klaar om te trouwen en zich te settelen? Is Robbe wel de ware? Of wil ze toch liever reizen en ontdekken waar het lot haar brengt? Al snel ontdekt Eef dat ze zich niet kan settelen als ze te veel twijfelt, ze besluit dan ook te breken met Robbe. Maar haar leven als vrijgezel is helaas met veel ups en downs ontdekt Eef…

Ik had veel verwachtingen voordat ik in dit boek begon. Ik had in dezelfde week dan ook ‘Het is ingewikkeld’ gelezen en was hier erg enthousiast over! Al snel kwam ik tot de ontdekking dat dit een heel ander verhaal is dan ‘Het is ingewikkeld’. De humor die Kaat wist te verwerken in ‘Het is ingewikkeld’ zat helaas niet zoveel in ‘Daar gaat de bruid’ en dit komt vooral omdat dit boek een heviger onderwerp heeft en hier moeilijk humor in kan worden verwerkt . Het concept van dit boek was wel erg sterk omdat na een lange relatie men toch wel eens twijfels heeft over de partner, dit is dan ook erg herkenbaar voor de lezers. De personages in dit boek zijn ook sterk neergezet en hebben ieder een sterk en herkenbaar karakter. Hoewel ik veel plottwists zag aankomen stoorde dit niet al te veel tijdens het verhaal omdat Kaat met haar schrijfstijl me nog steeds de gevoelens van Eef kon laten voelen, was Eef woedend dan voelde ik die woede ook in mezelf opborrelen. De schrijfstijl van Kaat zorgde er dan ook voor dat ik moest blijven lezen omdat ik absoluut wou weten waar ze het verhaal heen zou leiden.  Een puntje waar ik me soms wel aan stoorde was dat Eef zo snel van gedachten kon veranderen en zeer chaotisch en dramatisch overkwam, naar het einde toe ergerde ik me er dan ook wel aan omdat ze met andere hun gevoelens was aan het spelen.

Hoewel ik toch een aantal minpuntjes had wist dit boek me toch te overtuigen en hield het mijn aandacht! Ik las dit boek dan ook supersnel uit omdat ik echt wou weten waar het verhaal heen ging. Ik geef dit boek 4 sterren.

Dit vind je misschien ook leuk...

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rate this review