Je zult van me houden – Astrid Sercu

Je zult van me houden – Astrid Sercu

Je zult van me houden
Author:
Published: 2019
Publisher:
Page Count: 157
Categorie:
ISBN13: 9789044835212
Drie vriendinnen. Eén vermiste klasgenoot. Mien, Alix en Victoria gaan op zoek naar de verdwenen Elise. Al snel komen ze tot de ontdekking dat er sprake is van kwaad opzet. Maar wie heeft haar ontvoerd? En waarom? En wat heeft meneer Vandaele, de enge wiskundeleerkracht, te verbergen? Beetje bij beetje komt de waarheid aan het licht en ontdekken de meisjes dat het gevaar zich wel héél dichtbij bevindt …

Ongeveer een maand geleden kwam “Je zult van me houden” geschreven door Astrid Sercu uit. Hoewel ik nog niets wist over dit boek zag ik het wel vaak voorbij komen op social media. Dit trok mijn aandacht waardoor ik de flaptekst las. Door de flaptekst was ik nog nieuwsgieriger naar het verhaal aangezien het een jeugd-thriller bleek te zijn. Ik vroeg een recensie-exemplaar aan bij Uitgeverij Clavis en mocht hem lezen.

Dit boek gaat over de 3 vriendinnen Mien,Alix en Victoria. Wanneer er een meisje uit hun klas als vermist wordt opgegeven gaan de 3 vriendinnen meteen op onderzoek uit. Ze zoeken naar tips waar Elise is en wie haar heeft ontvoerd. Maar wat als plots iedereen verdacht lijkt? Kunnen de vriendinnen de dader op tijd ontmaskeren voordat het te laat is?

Dit verhaal is dus een jeugd-thriller. De flaptekst maakte me al meteen nieuwsgierig aangezien het een zeer cool concept is om zelf de dader te gaan zoeken. Meteen toen ik begon met lezen merkte ik dat dit boek vanuit verschillende perspectieven is geschreven, zo heb je het perspectief van de drie vriendinnen, Elise en de dader. Dat de dader ook aan bod kwam vond ik een zeer goed idee want zo krijg je meer achtergrond info en kom je te weten hoe hij op het idee kwam om Elise te ontvoeren. Het boek las heel vlot (ik las de meerderheid in 1 dag uit) omdat ik wou weten waar het verhaal heen zou gaan. Doordat het wisselt van perspectieven had ik wel al redelijk vroeg door wie nu de dader was – aangezien mij dit erg opviel. Maar toch stoort dit niet omdat je nog steeds niet weet hoe het verhaal nu gaat aflopen. Dit is ook een debuut van Astrid en ik vond dit al zeer sterk geschreven en als ze meer boeken gaat schrijven zal ik deze zeker ook lezen!

Dit boek is dus een zeer spannend verhaal en een echte aanrader voor lezers vanaf 12 jaar. Ik gaf het 4 sterren en vond dit een sterk debuut!

Nogmaals enorm bedankt Clavis voor dit recensie-exemplaar!

Dit vind je misschien ook leuk...

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rate this review