Verblind – Mary K. Franklin

Verblind – Mary K. Franklin

Verblind
Published: 2019
Page Count: 260
Categorie:
ISBN13: 9789492337436
Melissa Jansen moet keihard knokken om zich staande te houden in de veeleisende wereld van zang, dans en drama op de musicalopleiding. Haar leven is een mix van pijn, zenuwen en genieten van haar grote passie. Wanneer ze wordt gevraagd voor een prestigieus afstudeerproject moet ze nog harder werken om haar talent om te zetten in vaardigheid. Daarbij ontmoet ze rijzende musicalster en fulltime flirt Nathan de Wilde, die haar leven laat sprankelen. Ondertussen blijft…

Ongeveer een maand geleden plaatste Marieke (Mary K. Franklin) een oproepje op Facebook dat ze bloggers zocht voor 2 blogtours va haar boeken. De flaptekst van Verblind sprak me meteen aan (omdat ik van boeken hou die zich afspelen in de musical/theater wereld). Ik was dus enorm enthousiast en gaf me op voor de blogtour. En vandaag is het dan ook mijn beurt.

In Verblind volgen we het verhaal van Melissa. Wanneer Melissa tijdens haar eerste jaar musicalopleiding gevraagd wordt om in een afstudeerproject mee te spelen voelt ze zich vereert. Ze besluit dan ook mee te doen aangezien ze zo ook haar talent kan opkrikken. Tijdens de repetities ontmoet ze Nathan, de ultieme flirt. Terwijl haar liefde voor Nathan groeit blijft het verleden van Melissa aan haar trekken. Vooraleer ze met Nathan kan verder gaan moet ze eerst haar verleden afhandelen maar is dit wel zo makkelijk als dat het lijkt?

Toen ik begon met lezen viel me al direct op dat Mary een vlotte schrijfstijl heeft, ik vloog dan ook doorheen het boek. De personages waren ook zeer boeiend en het verhaal had ook enkele spannende plot points die is wel leuk vond. Zo is er natuurlijk het grote mysterie rond Rick (Melissa haar jeugdliefde) die doorheen het boek is verweven. Wat ik ook zeer leuk vond aan dit boek is dat Mary niet al te technisch praat – er komen wel een aantal vakwoorden in voor – maar deze zijn niet al te moeilijk en zeer makkelijk te volgen wat zorgde dat het net wat vlotter las dan wanneer er heel veel technische praat aan bod komt. Wat grappig is is dat er ook een Vlaams personage in het boek voorkomt (zij is een belangrijke bijrol in het verhaal) en ze het woord “keppe” vaan gebruikt. Hoewel ik zelf Belg ben had ik nog nooit gehoord van dit woord en moest ik het dus zelf ook even opzoeken – zo zie je wel eens wat een verschillen er in onze talen zitten. Het jammere was wel dat er een aantal gaten in het verhaal zitten (dit omdat het in een wekelijke online goodiebox zaten en je er een novelle bij krijgt) maar zonder novelle merk je wel dat deze informatie mist.

Maar ik heb erg genoten van Verblind en vloog doorheen het boek. Ook vond ik het wel lief van Mary (Marieke) dat ze voor de leden van de blogtour ook de goodies van Marli Stories mailde (later komt hier nog een blogpost over dus kijk hier zeker naar uit!) Ik gaf dit boek 3,5 sterren en raadt het zeker aan als je van boeken houdt die zowel romantiek als theater elementen bevatten! Nogmaals enorm bedankt Marieke dat ik mocht meedoen met de blogtour en voor het recensie-exemplaar.

Wil je de rest van de blogtour volgen? Maandag is het de beurt aan The Book Dragon’s Nook (onderaan in haar recensie zal ook weer de volgende recensent gelinkt worden)!

Dit vind je misschien ook leuk...

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rate this review