De jongen met twee namen – Maggie Harcourt

De jongen met twee namen – Maggie Harcourt

De jongen met twee namen
Published: 2019
Page Count: 349
Categorie:
ISBN13: 9789025876739
Verliefd op de auteur van je nieuwe lievelingsboek... Samen met haar vader organiseert Lexi boekenconferenties. Vele weekenden brengt ze door in hotels en ze maakt er vrienden voor het leven. Dan leest ze een boek dat haar wereld op zijn kop zet. Wat doe je als achter het pseudoniem van je favoriete auteur die ene arrogante jongen schuilgaat? Wanneer is hij Haydn Swift en wanneer is hij Aidan Green? En op wie van de twee…

Zaterdag was onze eerste samenkomst van Magical Stories – voor wie het niet weet dat is een leesclub die Valerie en ik hebben opgericht in Hasselt. En ons boek van deze maand was De jongen met twee namen (leesclub verslag komt later deze week of begin volgende week online) Ik vroeg dit boek aan bij Standaard Uitgeverij en mocht dit boek lezen als recensie-exemplaar (enorm bedankt Standaard Uitgeverij!)

Dit boek gaat over Lexi, Lexi is de dochter van een van de bekendste boek conferentie creators. Zelf helpt ze ook met de conferenties te organiseren. Tijdens een conferentie leert Lexi een arrogante jongen kennen genaamd Aidan, ze weet absoluut niet wie hij is en waarom hij in de green room voor auteurs staat. Wanneer Lexi later een persmail krijgt met de vraag om een boek te lezen is ze helemaal onder de indruk. Ze zorgt er dan ook voor dat de auteur Haydn Swift naar de volgende conferentie komt. Maar wat als Aidan en Haydn dezelfde persoon blijken te zijn? Op wie is Lexi dan verliefd geworden de auteur of de arrogante jongen?

Vanaf het eerste hoofdstuk zat ik al meteen in het verhaal. Doordat Lexi een zeer chaotisch persoon is kan dit tot vreemde conflicten leiden die voor de lezer zeer humoristisch zijn. Ik moest dan ook vanaf het eerste hoofdstuk al hardop lachen. Maggie Harcourt heeft ook een zeer vlotte schrijfstijl waardoor je door dit boek heen vliegt! Wat echter wat tegenviel was dat (juist omdat Lexi zo chaotisch/dramatisch is) de romance tussen aiden/haydn en Lexi niet echt tot me doordrong, hoewel er wel een aantal schattige scènes aan bod kwamen. Dit vooral omdat Lexi in het boek zelf niet goed wist wat haar gevoelens nu betekende. Sam (Lexi haar beste vriendin) was wel een goede toevoeging aan het verhaal, dit omdat ze door haar grappige looks en uitspraken voor veel humor zorgde tussen de dramatische scènes door. Ook de setting waar het boek in plaats vond vind ik super! Aangezien het me enorm liet denken aan de boekenbeurs – wat prachtige nostalgische herinneringen naar boven haalde + het is natuurlijk als boekenwurm heel tof om te lezen over boek conferenties. Ook vind ik de toevoeging van de persmail en het eerste hoofdstuk van Peacekeepers super aangezien je toch wel wilt weten waar dat geweldige boek dat ze beschrijven in het boek over gaat.

Ik vond dit boek dus zeer leuk en ik vloog er doorheen! Ik geeft het 4,5 sterren en raad het zeker aan aan de mensen die van contemporary boeken houden (die gaan over conferenties). Nog een ding wat ik heel leuk vond (en dat een aantal mensen tijdens de leesclub niet wisten) is dat uitgeverij Young and Awesome bij aankoop van een papieren versie ook een e-book cadeau schenkt – door middel van een code in het boek. Dit is een leuke toevoeging aangezien ik het boek zo mee kon nemen naar een terrasje en mijn KOBO mee kon nemen in plaats van dit zware boek (aangezien het een groot formaat is en 350 pagina’s had)

Nogmaals enorm bedankt Standaard Uitgeverij dat ik dit boek voor jullie mocht recenseren!

Dit vind je misschien ook leuk...

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rate this review