Goedenacht en slaap zacht – Esther Van Den Berg

Goedenacht en slaap zacht – Esther Van Den Berg

Goedenacht en slaap zacht
Published: 2020
Publisher:
Page Count: 32
ISBN13: 9789044836271
Toen ik laatst door de catalogus ging van uitgeverij Clavis en hierin Goedenacht en slaap zacht zag staan werd ik meteen aangetrokken door de cover, het kleurenpallet is helemaal mijn stijl en het zag er ook gewoon prachtig uit! Deze ging dus meteen op mijn TBR lijstje.
In Goedenacht en slaap zacht volgen we het verhaal van Dot (een lieveheersbeestje). Dot is een undercover slaapinspecteur en gaat naar het insectenhotel om zo bij iedere gast langs te gaan om te kijken wat zijn allemaal doen voor zij gaan slapen. Poetsen ze hun tanden? Lezen ze nog een verhaaltje? Aan Dot de taak om hier achter te komen.
Goedenacht en slaap zacht is een zeer mooi vormgegeven prentenboek dat helemaal in teken staat van slaaprituelen. Het is dan ook een perfect boekje om (voor) te lezen voor het slapengaan. Aan de cover kan je al zien dat de illustraties en het kleurenpallet wat wordt gebruikt ronduit prachtig zijn! De illustraties zijn zo gedetailleerd dat je hoe langer je naar elke pagina kijkt, hoe meer dingen je beginnen op te vallen. Beestjes die in het echte leven vaak als ‘eng’ kunnen worden ervaren worden in dit boek zo geïllustreerd dat de kinderen hier absoluut geen schrik van aan hebben. Goedenacht en slaap zacht is ook een stevige en grote hardcover wat het (voor) lezen een heus feestje maakt. Op iedere pagina zitten ook kleine groene beestjes verstopt, dit is heel leuk om samen met de kinderen op zoek te gaan en te kijken hoeveel beestjes zich hebben verstopt.
Goedenacht en slaap zacht is dus een heel mooi prentenboek met een schattig verhaal die iedereen zal weten te bekoren. Ik ga dit boek dan ook zeker voorlezen aan mijn metekindje als hij ooit eens komt logeren! Ik kan dan ook niet anders dan dit boek 5 sterren te geven, het is een echt pareltje die in ieders boekenkast moet staan!

Dit vind je misschien ook leuk...

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rate this review