Spoken – Raina Telgemeier

Spoken – Raina Telgemeier

Spoken
Published: 2020
Page Count: 256
Categorie:
ISBN13: 9789492899828
Toen ik in het voorjaar door alle catalogussen keek viel er bij Uitgeverij Condor mij eentje op. De cover van Spoken trok enorm mijn aandacht en had ik al vaker voorbij zien komen op Engelstalige booktube kanalen. Ik wist dan ook dat dit een graphic novel was en was meteen erg nieuwsgierig naar dit boek. Toen ik laatst (eindelijk) weer in een fysieke boekhandel was zag ik dit boek ook liggen en MOEST ik het absoluut meenemen.
In Spoken volgen we het verhaal van Kate, wanneer zij met haar hele familie naar Noord-Californië verhuisd voor haar zieke zusje ziet ze dit absoluut niet zitten. Ze moet haar vertrouwde omgeving en al haar vrienden achter zich te laten om in dit nieuwe dorp een nieuw leven te beginnen. Wanneer ze hier aankomt krijgt ze veel te horen over spoken die doorheen het dorp zouden rondzwerven. Stiekem is Kate toch een beetje bang maar wanneer haar jongere zusje Maya op spokentocht wilt gaan vermand ze zich en gaat mee. Maar wanneer dit helemaal misgaat is Kate vastbesloten om alle spoken te verjagen en haar zusje te beschermen. Maar zijn er ook vriendelijke spoken? En zal Kate zich hiervoor toch weer openstellen?
Toen ik deze graphic novel begon te lezen had ik niet zo’n diep verhaal verwacht. De tekenstijl is namelijk heel speels waardoor je niet echt verwacht dat er zo’n diep verhaal achter schuilt. Spoken heeft mij dan ook aardig weten te verrassen. Het zusje Maya heeft een taaislijmziekte, een ziekte waar ik vorig jaar ook al een boek over las en wat ik dus al een beetje kende. Het is dan ook wel interessant om hier nog wat meer over te lezen en te zien hoe een andere auteur dit verteld in hun verhaal. Wat Spoken zo speciaal maakt is dat het verhaal dieper ingaat op de Mexicaanse cultuur en hun feestdagen, De dag van de doden wordt hier dan ook meermaals in besproken. Dit vond ik zeer interessant omdat ik hier wel al eens over had gehoord maar verder niet echt wist waar deze feestdag voor diende. Ik vond dat de auteur dit dan ook heel goed heeft weten te brengen en dat de lezer zo veel te weten komt over deze feestdag en de Mexicaanse cultuur. Aangezien het een graphic novel is leest dit boek ook als een speer waardoor je hem in no-time uit hebt. Doorheen het boek worden ook enkele Spaanse woorden gezegd die achteraan in een lijstje met de betekenissen staan, dit is wel handig aangezien ik geen enkel woord Spaans ken en je hierdoor toch weet wat er wordt gezegd.
Spoken heeft mij aangenaam weten te verrassen en ik ben dan ook heel blij dat ik deze graphic novel gekocht heb. Het verhaal van Kate en Maya zal vele lezers weten te charmeren en is een verhaal waar ik nog vaker aan zal terug denken. Spoken krijgt van mij dan ook 5 sterren en is een absolute aanraders (ook voor mensen die niet graag graphic novels lezen)

Dit vind je misschien ook leuk...

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rate this review