Mijn jaar na jou – Nina De Pass

Mijn jaar na jou – Nina De Pass

Mijn jaar na jou
Author:
Published: 2020
Page Count: 319
Categorie:
ISBN13: 9789000370429
Toen ik door de catalogussen van het voorjaar ging en het boek “Mijn jaar na jou” geschreven door Nina De Pass zag staan was ik meteen nieuwsgierig. De cover is zeer minimalistisch maar toch heel mooi en de titel is zeer intrigerend. Toen ik de tagline las (het stukje boven de flaptekst) werd ik nog nieuwsgieriger. Ik besloot dan ook dat ik dit boek absoluut wou lezen en zette het op mijn Most anticipated lijst.
Oudjaarsavond, San Francisco.
Het feest van het jaar eindigt in een tragisch ongeluk.
Cara overleeft het.
Haar beste vriendin Georgina niet.
Wanneer Cara na een tragisch ongeluk niet over de dood van haar beste vriendin Georgina heen geraakt, besluit haar mama om haar naar een kostschool in Zwitserland te sturen. In de hoop op een nieuwe start. Op een school waar niemand Cara kent en niemand haar verhaal weet kan ze opnieuw vrienden maken en wie weet de gebeurtenissen van Oudjaarsavond weten te verwerken. Ze leert hier Ren, Hector en Fred kennen waarmee ze al snel bevriend raakt. Maar kan er wel een hechte vriendschap ontstaan zonder dat ze weten over Cara haar verleden? En verdient Cara wel een tweede kans?
Zoals ik dus al zei trok de tagline me enorm aan, ik hou namelijk wel van een hardhitting contemporary met wat zwaardere onderwerpen. In dit boek krijgen we te maken met een aantal zware onderwerpen zoals: verlies, schuldgevoel, depressie, opkroppen van verdriet, zelfmoord en verslaving. Een stevige boterham dus maar wel een boek met een mooie boodschap. De setting waar het boek zich afspeelt (in de Zwitserse Alpen op een “verlaten” kostschool) zorgt er meteen voor dat je in de juiste/ donkere sfeer zit van het boek. Nina haar schrijfstijl is ook heel mooi, ze weet perfect de gevoelens van Cara over te brengen waardoor de lezer echt meeleeft. Dit boek bevat ook een mysterieus element aangezien je niet weet wat er op die beruchte Oudjaarsavond is gebeurt en aangezien Cara een onbetrouwbaar hoofdpersonage is (ze liegt namelijk meerdere malen – ook tegen zichzelf) kom je hier pas aan het einde van het boek achter. Hoewel verlies centraal staat en dit doorheen het boek dus sterk aanwezig is heeft Nina het wel heel mooi weten te brengen waardoor het echt rauw aanvoelt. Het einde was dan ook heel mooi en realistisch gebracht. Het boek leest ook zeer vlot maar doordat het boek me meermaals wist te raken heb ik het een aantal keren aan de kant moeten leggen om het de volgende dag weer op te pakken.
Je kunt tenslotte niet uit elkaar vallen als je al aan stukken ligt. Een grotere troep kan het toch niet worden?
Mijn jaar na jou is dan ook een zeer realistisch boek met zwaardere onderwerpen. De prachtige schrijfstijl zal vrijwel iedereen weten te raken omdat er ook zoveel herkenbaarheid in schuilt. Mijn jaar na jou krijgt van mij 4,5 sterren en is echt een pareltje, niet alleen aan de buitenkant maar ook aan de binnenkant!

Dit vind je misschien ook leuk...

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rate this review