Vogel vliegop – Julia Donaldson

Vogel vliegop – Julia Donaldson

Vogel vliegop
Illustrator: Catherine Rayner
Published: 2020
Publishers: ,
Page Count: 32
Categorie:
ISBN13: 9789025771843
Tijdens het browsen door de aanbiedingsfolders van het voorjaar merkte ik dat Uitgeverij Gottmer een aantal zeer leuke prentenboeken ging uitgeven. Eentje daarvan was Vogel vliegop een prentenboek geschreven door Julia Donaldson (beter bekend van Mannetje tak). Door de abstracte vogel op de cover was mijn nieuwsgierigheid wel geprikkeld.
In Vogel vliegop maken we kennis met Vogel vliegop, een vogel die absoluut niemand rond zich heen wilt hebben. Hoe vaak andere vogels ook proberen om hem te laten socializen ze worden steeds weggestuurd. Maar vogel wil je niet lekker babbelen, Nee ga weg! Maar vogel wil je niet samen smullen van de lekkere bessen, Nee ga weg! Steeds weer opnieuw worden de andere vogels weggestuurd. Totdat er opeens gevaar dreigt en Vogel vliegop toch vrienden nodig heeft.
Meteen toen dit boek binnenkwam vond ik het prachtig. Het is namelijk een hele mooie hardcover uitgave met reliĆ«f en blauwe glitterfolie bij de titel. Ik wist eigenlijk niet zo goed waar het boek over ging omdat ik me bij prentenboeken vooral graag laat verrassen. Toen ik begon met lezen verbaasde me het dan ook dat het verhaal geschreven was op rijm, dit past wel heel goed bij het verhaal en vind ik zeer sterk gedaan. Vogel vliegop heeft abstracte en kleurrijke prenten die erg goed passen bij het verhaal wat Julia Donaldson is aan het vertellen. Het boek heeft ook een zeer mooie boodschap namelijk: ‘Samen sta je sterk’. Ik zou dit boek wel aanraden voor wat oudere kleuters aangezien de de tekeningen met de roofvogel redelijk eng zijn getekend en het voor jongere kinderen natuurlijk moeilijker is om verhalen op rijm te begrijpen. Achteraan krijg je ook een klein weetje over welke vogelsoort Vogel vliegop is en dit is wel leuk voor leergierige kindjes.
Vogel vliegop is dus een prachtig prentenboek met prenten die het verhaal perfect weten te begeleiden. Een mooi verhaal dat geschreven is op rijm met een sterke boodschap. Ik gaf dit boek 4 sterren. Vogel vliegop is dan ook een aanrader om (voor) te lezen aan de oudste kleuters of kinderen die in het eerste of tweede leerjaar zitten.

Dit vind je misschien ook leuk...

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rate this review