Het Eurovisie Songfestival – Edward Van De Vendel, Dave Boomkens & Jelmer Soes

Het Eurovisie Songfestival – Edward Van De Vendel, Dave Boomkens & Jelmer Soes

Het Eurovisie Songfestival
Genre:
Published: 2020
Publishers: ,
Page Count: 224
Categorie:
ISBN13: 9789045124568

Nadat ik een tijdje terug het boek Hallelujah Eurovision had gevonden kwam ik ook Het Eurovisie Songfestival boek tegen. Dit boek trok mijn aandacht omdat het meer een gids was van alle jaren, alle liedjes en alle verhalen.

Zoals de tagline zegt “Alle jaren, alle liedjes, alle verhalen” is Het Eurovisie Songfestival boek een gids die je doorheen alle Eurosong jaren meeneemt en hier verschillende feiten over vertelt. Zo krijg je altijd iets te weten over de winnaar van dat jaar en het liedje, een grappige zin die tijdens dat songfestival werd gezegd, een puntenlijst met alle scores per land in rangorde en nog veel meer.

Toen ik begon in deze boeken voor De Eurovisie Songfestival week op Leesmeemetmij wou ik vooral veel dingen te weten komen over Het Eurovisie Songfestival in de jaren dat ik het zelf nog niet volgde. Dit boek was dan ook perfect hiervoor aangezien ik over ieder voorgaand Eurovisie Songfestival dingen te weten ben gekomen. Omdat het een soort gids is kan je dus perfect opzoeken over welk jaar je iets wilt lezen en kan je deze ook gewoon even snel doorbladeren als je wilt, je kan ook een hoofdstuk per dag lezen om zo iedere dag wat meer te weten te komen over Het Eurovisie Songfestival. Wat ik ook echt een hele leuke toevoeging vond was de puntenlijst per Songfestival, hier kon ik dan ook met mijn ouders mee in gesprek gaan en dit zorgde voor heel wat nostalgische gesprekken over hoe zij Het Eurovisie Songfestival hebben ervaren vroeger. De foto’s geven ook echt de sfeer bij ieder Songfestival weer, aangezien ik bij heel wat Songfestivals er nog niet was vond ik het dan ook heel leuk om te zien hoe dit vroeger uit zag. De auteurs hebben ook leuke dingen toegevoegd zoals bijvoorbeeld ‘de grappigste zin’, het is wel leuk om te lezen wat echt een iconisch moment was op ieder Songfestival.

Als je een leuke gids wilt die je meeneemt doorheen de geschiedenis van Het Eurovisie Songfestival dan is dit boek echt een aanrader! Ik heb er enorm van genoten om meer bij te leren van alle jaren Eurovisie Songfestival. Dit is ook een leuk cadeau voor iedere Songfestival fan aangezien er veel leuke stukjes in dit boek zitten. Ik gaf Het Eurovisie Songfestival dan ook 4 sterren en zal dit boek nog vaak doorbladeren om bepaalde stukjes terug te lezen.

Dit vind je misschien ook leuk...

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rate this review