Elke zomer daarna – Carley Fortune

Elke zomer daarna – Carley Fortune

Toen ik zag dat Every summer after van Carley Fortune vertaald werd was ik meteen erg nieuwsgierig. Ik hoorde heel wat positieve reacties op TikTok en na het lezen van de flaptekst had ik een vermoeden dat dit boek wel eens een 5 sterren boek zou kunnen worden. Mijn gevoel zat dan ook juist want vanaf het eerste hoofdstuk was ik hooked.

Twaalf jaar. Zes onvergetelijke zomers. Een grote fout.

Wanneer Percy dertien jaar is besluiten haar ouders een vakantiehuisje te kopen in een klein dorpje om vanaf dan hier iedere zomer de vakantie door te brengen. De eerste zomer ontmoet ze Sam, de twee hebben meteen een klik en met iedere zomer groeit hun relatie iets meer. Percy en Sam lijken voor elkaar voorbestemd te zijn. Totdat Sam plots naar de universiteit gaat. Een lange afstand relatie maakt Percy onzeker. Totdat alles misloopt. Na hun breuk zien of spreken ze elkaar niet meer.

12 jaar later krijgt Percy plots een telefoontje wat haar wereld op zijn kop zet. Hierdoor is ze genoodzaakt terug te keren naar het kleine dorpje en de feiten van jaren geleden onder ogen te komen. En vooral: Sam terug onder ogen te komen. Zijn de fouten die in het verleden werden gemaakt te groot? Of is de liefde die zij delen voor elkaar groter?

Toen dit boek uitkwam was het meteen een enorme hype op TikTok, ik heb het boek dan ook meermaals zien passeren en nadat bekend werd gemaakt dat er een vertaling zou komen wist ik dat ik dit boek absoluut moest lezen! Ik heb eventjes gewacht tot het luisterboek er was zodat ik mij volledig kon focussen op het verhaal. En Elke zomer daarna heeft mij niet teleurgesteld!

Vanaf het eerste hoofdstuk zat ik direct in het verhaal en wou ik blijven lezen. Ik las het boek dan ook binnen 24 uur uit omdat ik maar niet kon stoppen met lezen en wou weten waar het boek heen ging. We volgen dit boek vanuit een duo-tijdlijn en springen regelmatig van het verleden naar het heden en weer terug. Hierdoor blijft het wel zeer spannend omdat de lezer niet weet wat er 12 jaar geleden nu gebeurd is. Dit mysterie zorgt er ook voor dat de lezer wil blijven verder lezen totdat het boek uiteindelijk uit is.

Het verhaal speelt zich af aan een vakantiehuisje aan het meer en is dus een perfecte zomersetting. Ik kreeg van de setting dezelfde vibes als bij Wij leugenaars. Dit is dan ook echt een boek wat ik iedereen aanraad om deze zomer te lezen!

Elke zomer daarna is de perfecte summer read en ik kan niet wachten om Carley Fortune haar nieuwste boek Ik zie je bij het meer te lezen want na het lezen van dit boek wil ik meer van deze auteur!

Dit vind je misschien ook leuk...

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rate this review