Droomleven van een fangirl – Laurianne Aerts

Droomleven van een fangirl – Laurianne Aerts

Droomleven van een fangirl
Published: 2016
Publisher:
Page Count: 321
Categorie:
ISBN13: 9789492375063
Maak kennis met Olivia. Een fangirl in hart en nieren, die niets liever doet dan verhalen schrijven voor haar trouwe volgers op het internet. Haar favoriete onderwerp? De band 5 Seconds of Summer, waaraan vrijwel al haar vrije tijd (en het merendeel van haar schooltijd) opgaat, tot grote frustratie van haar familie. Haar leven speelt zich dan ook vooral af op Twitter en Wattpad, met als enige offline metgezel haar hond Winnie, totdat een telefoontje naar een radiostation haar uit haar slaapkamer…

Dit verhaal gaat over Olivia, een #1 5 Seconds Of Summer fan. Ze is een enorme fangirl wat een beetje in haar eigen wereldje leeft, ze schrijft in dit wereldje ook fanfictie over 5SOS. Op een dag is er een wedstrijd op de radio om een meet and greet te winnen met 5SOS, Olivia doet mee aan deze wedstrijd. Tot haar grote geluk wint ze deze wedstrijd en mag ze haar idolen ontmoeten. Maar als ze haar idolen ontmoet blijkt er iets te groeien tussen niet 1 maar 2 leden van de band.
Samen met Laurianne zit ik in een boeken Whatsapp groep. Toen ze vertelde dat ze een boek had geschreven en de cover liet zien wou ik deze dan ook heel graag lezen. Het enige wat me wat tegenhield was het fangirl aspect aangezien ik 5SOS niet echt ken (natuurlijk wel een paar nummers – maar daar houdt het dan ook op ? ) Uiteindelijk bood Laurianne me een recensie exemplaar aan, en wat ben ik superblij dat ze dat heeft gedaan. Want zo kon ik meteen kennismaken met haar schrijfstijl en 5SOS.
Ondanks dat ik 5SOS niet zo goed kende toen ik dit boek begon te lezen stoorde me dit niet. Ook al ben je geen fan je kan dit boek nog steeds lezen aangezien je het net zo goed kan voorstellen als andere personen waar jij fan van bent (want iedereen is stiekem toch wel een fangirl/boy)
Toen Laurianne dit boek schreef was ze best wel jong (19-20 jaar) maar dat merk je niet echt aan het verhaal. Haar schrijfstijl is erg volwassen en er zitten bijna geen spellingsfouten in het boek. Het boek leest hierdoor ook lekker vlot weg. Het enige minpuntje vond ik dat ik sommige situaties overbodig vond (ga niet zeggen welke door spoilers) maar dit ligt misschien aan mij.
Dit boek bevat een fluffy romance, fangirl momenten en zoetsappige drama. Ik vind dit boek daarom echt het proberen waard aangezien ik aardig verrast werd. Ben je fan van 5SOS? dan denk ik dat je bij dit boek een meerwaarde hebt. Ben je geen fan kan je dit boek dus nog steeds lezen en is het even leuk (vond ik).
Ik geef dit boek 4,5/5 sterren aangezien ik echt heb genoten van dit boek (heerlijk tussen alle examenstress door) ik raad het zeker aan om te proberen. Ik zal zeker het andere boek van Laurianne aanschaffen aangezien ik nog meer van haar werk wil lezen!

Dit vind je misschien ook leuk...

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rate this review