Circus Luna – Nelleke Verhoeff

Circus Luna – Nelleke Verhoeff

Circus Luna
Published: 2019
Publisher:
Page Count: 36
ISBN13: 9789462914223
Eind vorig jaar kwam er bij uitgeverij De Eenhoorn een nieuw prentenboek uit genaamd Circus Luna. Door de felle kleuren op de kaft was ik erg benieuwd naar het verhaal. Ik was ook erg nieuwsgierig naar het verhaal van dit circus.
In Circus Luna volgen we het verhaal van Luna. Wanneer ze op een avond in bed ligt neemt de maan haar mee op reis, ze is namelijk helemaal niet moe dus vertrekt ze samen met de maan naar het circus. Hier beleeft Luna de gekste avonturen. Zo leert ze over touwen lopen, balanceren op stoelen, een leeuw te temmen en nog veel meer gekke dingen. Ze beleeft de tijd van haar leven als de ster van het circus. Maar beleeft ze dit echt of is dit alles maar een droom?
Ik begon aan dit prentenboek zonder echt te eten waar het over ging, van de kaft en titel kon ik afleiden dat het waarschijnlijk ging over een circus. Maar Circus Luna gaat over veel meer dan alleen maar een circus. Het gaat over dromen, fantasie hebben en gekke avonturen beleven. Dit alles wordt geïllustreerd met kleurrijke illustraties die van de pagina af spatten. De lezer zit echt in het verhaal en hoewel het boek niet zoveel tekst bevat spreken de illustraties voor zich. Je wordt helemaal meegezogen in het gekke avontuur dat Luna beleefd maar toch eindigt het boek met een cliché want wat als alles enkel een droom bleek te zijn? De tekst is geschreven in vers die toch op maat is gemaakt voor de doelgroep. Het is niet te moeilijk en zeer leuk om voor te lezen. Het is ook een mooie hardcover die goed in de hand ligt en dus ook heel fijn is om voor te lezen. Circus Luna geeft door de kleurrijke illustraties en de tekst de mogelijkheid om interactief voor te lezen, perfect dus voor jonge kinderen.
Circus Luna is een leuk prentenboek voor kinderen onder de 3 jaar over een meisje dat droomt van een ster te zijn in het circus. Het boek is zeer geschikt om voor het slapengaan voor te lezen en wie weet droomt de lezer dan ook wel over het circus. Circus Luna kreeg van mij 3,5 sterren.

Dit vind je misschien ook leuk...

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rate this review