Een baby in mama’s buik of waar kindjes vandaan komen – Marta Maruszczak

Een baby in mama’s buik of waar kindjes vandaan komen – Marta Maruszczak

Een baby in mama's buik of waar kindjes vandaan komen
Illustrator: Monika Filipina
Published: 2020
Publisher:
Page Count: 48
Categorie:
ISBN13: 9789059247956
Toen ik door de catalogus ging van Baeckens zag ik een boek over voortplanting voor kleuters. Aangezien dit een taboe is en ouders vaak niet weten wat zeggen leek het me wel leuk om dit boek te lezen en om te kijken hoe ze dit weten te brengen op maat van de kleuters.
Een baby in mama’s buik of waar kindjes vandaan komen is een informatief boek over alles wat te maken heeft met een zwangerschap. Het is een boek op maat gemaakt voor kleuters wat dieper ingaat op elke vraag die kleuters kunnen stellen over voortplanting. Tientallen vragen worden beantwoord door middel van verhaaltjes die ouders kunnen voorlezen aan hun kindjes. Je kan het verhaaltje lezen wanneer de vraag bij de kleuter aan bod komt of als voorbereiding aan alle vragen die zullen komen.
Het boek begint met een inleiding voor ouders en tips voor ouders die dit boek in de praktijk willen gebruiken. Dit is zeer handig aangezien dit boek op zoveel vragen ingaat dat zowel de ouders als het kind overweldigt kunnen raken door de inhoud. Dit boek bevat ook enkele interactieve aspecten aangezien het vragen stelt die je kan oplossen door naar de prenten te kijken. Dit maakt dat het boek wat luchtiger wordt gebracht aangezien het natuurlijk over een serieus onderwerp gaat. Je volgt het verhaal uit het perspectief van meerdere personages, je hebt Mila (de kleuter van 4 die alle vragen stelt), mama & papa, broer Daan en oma & opa. Het is dus zeker niet alleen een boek voor ouders maar kan ook worden voorgelezen door grootouders of kinderbegeleiders.
Zoals op de achterflap tekst staat “Een leuk en lief boek om voor te lezen en de perfecte leidraad bij seksuele voorlichting voor kleuters’ en meer kan ik er niet over zeggen. Een baby in mama’s buik of waar kindjes vandaan komen is het perfecte boek voor nieuwsgierige kindjes die graag willen weten waar ze vandaan komen. De verhaaltjes en illustraties zorgen ervoor dat dit onderwerp perfect wordt verteld op maat van de doelgroep. Een must-have voor ouders/grootouders/kinderbegeleiders die niet goed weten hoe ze dit gespreksonderwerp moeten aangaan bij kleuters.

Dit vind je misschien ook leuk...

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rate this review