Hashtag hiernamaals – Vanessa Gerrits

Hashtag hiernamaals – Vanessa Gerrits

Hashtag Hiernamaals
Published: 2019
Page Count: 392
Categorie:
ISBN13: 9789492585363
Wat als … je zou kunnen infiltreren in het Hiernamaals? Wanneer de zeventienjarige Cleo zich aanmeldt voor een goed betaalde vakantiebaan, is een bizarre sollicitatietest nog wel de minste van haar zorgen. Samen met drie andere meisjes en een jongen krijgt ze een top secret contract voor haar neus. Want de missie die de excentrieke dokter Giamotto voor hen heeft uitgestippeld, is even absurd als alarmerend … Ga dood. Vind Elena. Kom terug. Hun missie…

Vandaag is het mijn beurt in de blogtour rond het boek “Hashtag hiernamaals” geschreven door Vanessa Gerrits. Toen DVP deze blogtour online gooide was ik meteen nieuwsgierig aangezien ik “Tweedehands vleugels” van Vanessa erg leuk vond!

Dit boek gaat over Cleo. Wanneer Cleo een paal vind met een oproep voor – een toch wel vreemde – vakantiebaan besluit ze om op de oproep te reageren en te solliciteren aangezien ze het thuis niet al te breed heeft. Na een vreemde sollicitatie krijgt Cleo de job. Wat de job inhoudt? Cleo moet met een aantal andere leeftijdsgenoten naar het hiernamaals reizen om zo de dochter van een rijke man te vinden en haar ziel te redden zodat ze daarna weer samen naar de aarde kunnen afreizen. Maar de zoektocht naar Elena blijkt ingewikkelder te zijn dan ze eerst dachten…

Toen ik de korte samenvatting van dit boek las dacht ik meteen dat dit boek een zeer tof concept had, ik had namelijk nog nooit zoiets gelezen en dit trok dan ook wel mijn aandacht. Zoals ik met “tweedehands vleugels” had gemerkt heeft Vanessa een zeer vlotte schrijfstijl, dit was dan ook met dit boek. Door de korte hoofdstukken vlieg je ook door het verhaal heen aangezien je steeds wilt weten waar de leden nu weer terecht gaan komen. Ook de sfeer die heerst in de groep vond ik zeer leuk om over te lezen, zo is Zizi de perfecte sarcasm queen en hierdoor een zeer grappige toevoeging aan de groep. Ook de koosnaampjes die Presley en Cleo aan elkaar gaven vond ik zeer schattig – en grappig om hun betekenis (Sticky en Fristi – hoe ze aan deze koosnaampjes komen zal je zelf moeten ontdekken door het boek te lezen? ) Wat ik ook zeer sterk vond waren de gelijkenissen/gezegden die wij kennen over het hiernamaals of de hemel werden in dit boek op een zeer creatieve wijze gebruikt, zo had je “de zevende hemel” – dit werden dan 7 niveaus in het hiernamaals.

Spoiler

Ook dat in dit boek men alleen de zevende hemel mag betreden als maagd kwam mij bekend voor en vond ik dus zeer grappig om te zien dat Vanessa wel wat werk in haar hiernamaals had gestoken.

Ook heeft dit boek bewijsstukken, dit is een zeer leuke toevoeging aan het boek aangezien alles hierdoor op het einde op z’n plek valt. Ook is er een zeer goede plottwist aan het einde die ik niet zag aankomen. Het enige waar ik mij met momenten aan stoorden was dat de woorden ‘intercollegiale relatie’ en ‘fack’ vaak gebruikt werden in dit boek, soms was dit gewoon TE vaak en was dit een stoorfactor.

Ik had wel al redelijk snel een van de plottwists door (die ik bespreek in de spoiler sectie – BE WARNED!)

Spoiler

Dat Elena zelfmoord had gepleegd had ik al redelijk snel door, ook wist ik dat ze hierdoor niet in het hiernamaals kon zijn aangezien dit vroeger bij katholieken vaak werd gezegd dat mensen die aan zelfdoding deden nooit in de hemel terecht zouden komen. En aangezien Vanessa in haar hiernamaals een aantal dingen verwerkte die wij “kennen” had ik al redelijk snel door dat Elena ergens anders zou moeten zijn dan in het hiernamaals.

Ik vond dit boek dan ook een zeer sterke standalone en ik werd dus aangenaam verrast door dit boek, ik gaf het 4 sterren en raad het zeker aan!

Bedankt Dutch Venture Publishing voor dit recensie-exemplaar!

Dit vind je misschien ook leuk...

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rate this review