De executie – Daniëlle Bakhuis

De executie – Daniëlle Bakhuis

De executie
Published: 2019
Page Count: 248
Categorie:
ISBN13: 9789000365975
Het is 2048. Het Collectief is aan de macht. Om het land staat een Muur en de levens van alle inwoners zien er hetzelfde uit. Ze dragen dezelfde kleding, wonen in dezelfde huizen en eten iedere avond dezelfde maaltijd. Dat maakt iedereen gelijk, en het leven zorgeloos en voorspelbaar. Maar wie een misstap begaat, wordt keihard afgestraft. Sinds de doodstraf weer is ingevoerd, worden jongeren hangend in kooien boven een onpeilbare diepte terechtgesteld. Tijdens een…

In april is het nieuwste boek van Daniëlle Bakhuis uitgekomen genaamd “De executie” Toen ik de flaptekst las was ik meteen nieuwsgierig naar het verhaal. Dit boek heeft namelijk een zeer tof concept.

De liveshow waarbij de bodem letterlijk onder je boeken vandaan zakt.

In dit boek volgen we 5 jongeren die elk door een of andere reden zijn gearresteerd en terecht komen bij de executie. De executie is een live TV-programma waar jonge criminelen een tweede kans krijgen op een nieuw leven. Ze moeten echter 1 ding doen, de kijker overtuigen dat zij deze tweede kans verdienen. Overtuigen ze de kijker niet dan valt de bodem onder hun kooi vandaan en vallen ze de afgrond hun dood tegemoet.

Dit concept klonk al meteen heel cool (en gruwelijk) aangezien de kandidaten een voor een worden geëxecuteerd live op TV. Wat ik al eerder had gemerkt bij het boek “Zes seconden” van Daniëlle Bakhuis is dat ze een zeer vlotte schrijfstijl heeft, hierdoor vlieg je door het boek heen aangezien je absoluut wilt weten wat de kandidaten hebben gedaan om terecht te komen bij de executie. Doordat je dit boek volgt uit het perspectief van iedere kandidaat krijg je zeer veel achtergrond informatie over de kandidaten, zo leer je ze beter kennen en heb je ook oprecht medelijden dat ze in deze situatie terecht zijn gekomen. Hoewel het een zeer spannend verhaal was zag ik wel een grote plottwist aankomen – ik bedacht dit al redelijk vlot aangezien het mij wel een coole plottwist leek. Maar ook al wist ik deze plottwist hierna kon ik nog steeds niet voorspellen waar Daniëlle het verhaal heen zou leiden.

Ik ben dus aangenaam verrast door De executie en gaf het boek 4 sterren. Ik kijk ook erg uit naar het volgende boek van Daniëlle (Clowns nacht – verschijnt in Oktober 2019) en ‘De eliminatie’ aangezien ik deze afgelopen zondag kocht op Yaltival. (Fun fact: ik heb Daniëlle afgelopen zondag ontmoet op Yaltival waardoor ik het boek ook meteen heb kunnen laten signeren WOOHOO! – Ze is trouwens heel aardig en gaf een zeer interessante workshop thriller schrijven met Buddy Tegenbosch. )

Twijfel je nog of je dit boek moet oppakken? twijfel dan zeker niet want het is een echte aanrader!

Bedankt Uitgeverij Lannoo voor dit recensie-exemplaar!

Dit vind je misschien ook leuk...

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rate this review