Zomer in het kunstcafé – Sue Mcdonagh

Zomer in het kunstcafé – Sue Mcdonagh

Zomer in het kunstcafé
Author:
Published: 2019
Page Count: 348
Categorieën: ,
ISBN13: 9789492585349
Van keurige waterverfschilderijtjes en cupcakes naar een leren jack en een gevoel van vrijheid... Als je een prachtige, paarse motor zou winnen en je man zou zeggen dat je hem beter kon verkopen omdat je te dik was om in een motorpak te passen, wat zou jij dan doen? Zijn raad opvolgen of stiekem motorrijles nemen? Kunstenares en café-eigenaar Lucy Daumier kiest voor het laatste, maar de lessen zijn verre van eenvoudig. En onder de…

Vandaag is het weer mijn beurt in een blogtour, deze keer rond het boek “Zomer in het kunstcafé” geschreven door Sue Mcdonagh. Een heerlijke zomerse feelgood die mijn aandacht wel trok toen ik de cover zag.

Dit boek gaat over Lucy, wanneer Lucy op een dag een prachtige motor wint besluit ze om motorlessen te nemen. Dit tegen de zin van haar man in, hij vindt haar namelijk te dik om in een motorpak de motor op te zien kruipen. Toch besluit Lucy om haar wil door te zetten en zo komt ze terecht bij rijinstructeur Ash. Ash probeert Lucy de kneepjes van het motorrijden te leren en stukje voor stukje begint Lucy het ook onder de knie te krijgen. Maar stillaan groeien de twee naar elkaar toe en leert Lucy ook de dochter van Ash kennen genaamd Daisy. De vonk slaat over maar kan dit wel uitbloeien tot een relatie aangezien Lucy nog steeds getrouwd is met de arrogante Gerry?

Hoewel de flaptekst me niet erg aansprak (dit was puur een beslissing genomen door de cover) aangezien ik dacht dat het een redelijk jongensachtig verhaal zou zijn – met het motor aspect. Maar dit bleek helemaal niet zo te zijn aangezien Lucy een echte feminist is en vind dat ook vrouwen op de motor kunnen rijden. You go girl! Toen ik begon te lezen vloog ik door het verhaal heen, het is een zeer luchtig geschreven boek die je echt niet kunt wegleggen. Hoewel het een redelijk cliché liefdesverhaal is weet de auteur er toch een leuke twist aan te geven namelijk door Daisy (de dochter van Ash) in het verhaal te verwerken. Ik vond de dynamiek tussen vader en dochter erg sterk en naarmate het boek vorderde ook de relatie die tussen Daisy en Lucy ontstond. Meerdere malen moest ik hardop lachen door de avonturen die ze mee maakten. De auteur weet ook spanning in het verhaal te verwerken doordat je niet goed weet hoe het gaat aflopen met Gerry (de arrogante man van Lucy) en de schoonzus van Ash. Dit zijn namelijk 2 personages die ervoor zorgen dat de relatie tussen Ash en Lucy niet helemaal vlekkeloos verloopt.

Ik vond dit dus een heerlijk zomers feelgood verhaal waar ik enorm van heb genoten! Dit boek heeft me dan ook (ondanks het cliché liefdesverhaal) aangenaam weten te verrassen! Ik gaf dit boek 4 sterren en raad het zeker aan om tijdens de zomermaanden te lezen!

Bedankt Dutch Venture Publishing voor dit recensie-exemplaar!

Dit vind je misschien ook leuk...

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rate this review