Maanziek – Eva Linden

Maanziek – Eva Linden

Maanziek
Author:
Series:
Published: 2016
Publisher:
Page Count: 256
Categorie:
ISBN13: 9789082750416
De zeventienjarige Mathis heeft het niet makkelijk. Naast de problemen met zijn vrienden en zijn liefje, heeft hij last van vreselijke, levensechte nachtmerries. Net op het moment dat hij niet meer weet wat echt is en wat niet, ontmoet hij een mysterieus meisje met een duister verleden. Ze vertelt hem over de gevaren die er zijn in de wereld van 'lucide dromen'. Ondertussen raken de twee steeds meer verstrikt in een spel tussen goed en…

Voor het Selfpub Café boeken auteurs lezers van Shirley mocht ik het boek Maanziek geschreven door door Eva Linden lezen. Het Selfpub Café is een Facebook groep waarbij boeken door het land reizen en zo auteurs die uit eigen beheer een boek uitgeven ook recensies krijgen voor hun boeken aangezien dat soms wel moeilijk is om als selfpub auteur recensie-exemplaren weg te geven. Dit concept klonk heel goed aangezien ik graag boeken lees van eigen bodem dus dit is een top initiatief!

Ik vroeg Maanziek aan omdat ik al veel goede dingen had gehoord over dit boek en dit mijn aandacht wel trok.

Maanziek gaat over Mathis, Mathis heeft al sinds dat hij klein was vreemde nachtmerries gehad – die levensecht aanvoelen. Op een dag komt hij Mila tegen, een meisje die hem verteld dat Mathis lijdt aan ‘lucide dromen’. In Mathis zijn lucide dromen kan hij zelf zijn dromen als het ware “sturen”, dit wilt Mila hem leren. Maar tijdens het leerproces komt Mila erachter dat Mathis een talent blijkt te hebben voor het “sturen” van zijn dromen. Maar wanneer ze steeds meer in hun dromen duiken merken ze al snel dat er gevaar blijkt te zijn, kunnen ze zichzelf op tijd redden?

Wat mij aan de flaptekst en tijdens het lezen meteen opviel was dat ik het concept ‘lucide dromen’ wel redelijk tof vond, Eva Linden heeft dit dan ook zeer goed weten uit te werken in haar boek. Ook heeft Eva een zeer vlotte schrijfstijl. Echter bleef de spanning een beetje uit toen ik op ongeveer 1/3de van het boek zat en kwam dit pas terug toen we ongeveer op het einde zaten. Ik merkte dat dit verhaal net iets te veel fantasy elementen had naar mijn mening – ik ben niet een grote fantasy lezer dus dit ligt puur aan mijn eigen leeservaring. Ik zie wel zeker het potentieel in het verhaal en ik snap dan ook waarom de meeste mensen dit wel een goed boek zouden vinden.

Voor mij was het boek dus niet echt iets wat ik nog eens zou opnemen en helaas werd ik niet genoeg getriggerd om deel 2 te willen lezen. Echter snap ik zeer goed waarom dit boek bij andere wel in de smaak zou vallen – zeker voor fans van het fantasy genre! Ik gaf dit boek dan ook 3 sterren.

Graag wil ik Shirley van het Selfpub Café bedanken dat ik dit boek mocht lezen! Nu gaat dit boek verder op reis naar de volgende lezer.

Dit vind je misschien ook leuk...

2 reacties

    dank je wel dat je wilde mee lezen in het Selfpub Café Chelsey !

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rate this review