Knetterverliefd – Vannessa Thuyns

Knetterverliefd – Vannessa Thuyns

Knetterverliefd
Published: 2019
Page Count: 205
Categorieën: ,
ISBN13: 9789492585370
De 29-jarige Caro wordt harteloos gedumpt door haar arrogante vriend. Haar beste vriendinnen verklaren haar voor gek als ze het hippe Amsterdam ontvlucht om een bouwvallig huisje in een dorp te huren. Caro's nieuwe woonplek blijkt echter allesbehalve ontspanning te bieden dankzij de aanwezigheid van een dorpsgek, een sexy huisbaas, zeer bemoeizuchtige buren, een wraakzuchtige ex, een criminele bende en een aantrekkelijke huisarts. Zal het Caro lukken om vanaf deze plek haar leven weer op…

Vandaag is het mijn beurt in de blogtour rond het boek “Knetterverliefd” geschreven door Vannessa Thuyns. Toen de blogtours van de zomer bij Dutch Venture Publishing verschenen trok Knetterverliefd meteen mijn aandacht. Dit boek had namelijk een heerlijke zomerse cover wat veel goeds beloofde.

Dit boek gaat over Caro, Caro is 29 jaar en wordt uit het niets gedumpt door haar vriend. Ze krijgt een week de tijd om uit het huis te trekken. Wanneer ze in het kleine dorpje Dremmen een (tuin)huisje huurt verklaren Caro’s beste vriendinnen haar voor gek. Hoewel ze naar Dremmen verhuisd om Amsterdam (en zo ook haar ex) te ontvluchten en de rust op te zoeken krijgt ze dit echter niet als het dorp wordt opgeschrikt door een criminele bende. Zal het Caro uiteindelijk toch lukken om vrede te vinden in Dremmen en zo ook de liefde opnieuw te vinden?

Dit boek is een zeer dunne chicklit met een wel erg zomerse cover en zeker aangezien dit verhaal zich afspeelt in de herfst/wintermaanden. Ik had dit boek dan ook liever in deze maanden gelezen aangezien het verhaal nu niet echt klikte (aangezien ik het in het zwembad las met zeer warme/zomerse temperaturen) en het personage het vaak koud had in haar (tuin)huisje. Hoewel de schrijfstijl van Vannessa zeer interessant en vlot leest werden sommige verhaallijnen toch net iets te snel opgelost. De eerste helft van dit boek wist me dan ook echt in het verhaal te trekken maar wanneer er zich een probleem voordeed was dit vaak al binnen de 20 pagina’s opgelost – hoewel sommige verhaallijnen voor mij wat langer hadden mogen duren of beter hadden mogen worden opgelost. Ik vind wel dat Vannessa zeer goed weet hoe ze humor in het verhaal moet brengen, dit vond ik dan ook een zeer goede toevoeging aangezien het zo toch een luchtige chicklit bleef en mij dit in de eerste helft echt aanspoorde om te blijven lezen. Naar het einde toe had ik toch wel een aantal ergernissen (hier vertel ik meer over in de spoiler sectie – openen op eigen risico dus!

Spoiler

XTC blijkt in dit boek heel normaal te zijn om in te nemen en om te kunnen kopen ergens – weer zo’n puntje van een verhaallijn die net iets te snel wordt opgelost.

Caro heeft het HELE boek de tijd om aan haar bucketlist te werken, toch werd besloten om met dit te wachten tot de laatste 50 pagina’s en daarna werd het ene na het andere op haar lijstje afgestreept. Dit had wat meer verdeeld mogen zijn.

Ik vond dat Caro in dit boek echt met mannen speelde, dan vond ze de ene man weer leuk om op het einde toch iemand anders te kiezen.

Ik stoorde me mateloos aan de ex-vriend van Caro, hoewel het een volwassen man bleek te zijn was het in mijn ogen nog een echt kind! Eerst geen kind willen en dan als je ex-vriendin zwanger is eisen op de volledige voogdij?! uhm nee dank u!

Hoewel dit boek dus zeer zomers lijkt zou ik het aanraden om in de herfst/wintermaanden te lezen. Ik ben wel benieuwd naar Vannessa haar vorderingen in het schrijfproces aangezien haar schrijfstijl toch wel erg vlot las en ik de eerste helft van dit boek echt sterk vond. Helaas had dit boek net iets te veel puntjes waar ik mij aan stoorde en gaf ik het boek hierdoor 3,5 sterren.

Bedankt Dutch Venture Publishing voor dit recensie-exemplaar!

Dit vind je misschien ook leuk...

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rate this review