Bridgerton – Seizoen 2

25 maart was het eindelijk zover! Na een jaar wachten kwam eindelijk het tweede seizoen op Netflix. Aangezien ik maar een halve dag les had boekte ik een dagje Netflixen in. Of het tweede seizoen aan mijn verwachtingen wist te voldoen lees je hier.

In het tweede seizoen staat het liefdesverhaal van de oudste Bridgerton broer Anthony centraal. Eindelijk werpt hij zich in de huwelijksmarkt, hij heeft echter wel enkele vereisten. Hij wil een vrouw vinden waarmee hij kinderen kan krijgen en die slim genoeg is maar hij mag absoluut NIET verliefd worden. Dit blijkt echter moeilijker te zijn dan verwacht wanneer plots de Sharma familie zich aankondigt in Londen.

Hoewel Anthony altijd mijn minst favoriete Bridgerton broer bleek te zijn kreeg ik na het herlezen van het tweede boek wel enorm veel zin om te zien hoe ze dit verhaal naar het scherm hebben weten te vertalen. Ik had enkele scènes in mijn hoofd die ABSOLUUT thuis hoorde in de serie, ik maakte hier zelfs een blogpost van. (die je HIER kan lezen)

Ik begon dan ook vol goede moed aan het tweede seizoen. Opnieuw ervaarde ik weer de verslavende factor die de reeks heeft en werd ik weer volledig opgeslokt door alle drama. Net zoals het eerste seizoen is dit tweede eentje van hoge productie en dat zie je ook wel, de kostuums zijn werkelijk prachtig en samen met de soundtrack en het verhaal klopt het volledige plaatje. Toch merkte ik al snel dat er heel wat dingen zijn aangepast aan het verhaal. Wie het boek heeft gelezen alvorens te beginnen aan het tweede seizoen gaat al snel merken dat dit verloren moeite bleek te zijn. De twee verhaallijnen verschillen namelijk zo hard waardoor ik op den duur ook totaal niet meer wist wat er zou gebeuren.

Dit verhaal bevat een enemy to lovers trope en is ook een echte slow burn romance. Hoewel ik het jammer vond dat de reeks totaal afwijkt van het boek vind ik het wel nog steeds een erg goed verhaal. Maar door de veranderingen merkte ik wel dat ik minder begrip had voor de personages tijdens het kijken van de TV-serie dan dat ik had tijdens het lezen van het boek. Je hoeft dus echt niet het boek gelezen te hebben alvorens het tweede seizoen te bekijken omdat deze dus zo hard van elkaar verschillen, maar het is een leuk extraatje om het totaalplaatje te begrijpen en waarom sommige personages zo reageren in de reeks.

Het tweede seizoen is dus nog steeds een erg sterk seizoen die zeker in de smaak zal vallen bij de fans. Echter denk ik wel dat de fans van de boeken die verwachten dat het boek vertaald wordt naar het scherm teleurgesteld zullen zijn aangezien we een heel ander verhaal te zien krijgen. Maar nog steeds vloog ik door de reeks heen want wie Bridgerton al eens keek weet hoe verslavend deze reeks is, ik kon dan ook aan niets anders denken vooraleer ik deze reeks had uitgekeken.

Ik kijk nu al reikhalzend uit naar het derde seizoen, het jammere is wel dat we nog minstens een jaar moeten verwachten op het vervolg. Tot dan stort ik me maar lekker in de boekenreeks aangezien ik hier nog enkele delen van heb klaar liggen om gelezen te worden.

Dit vind je misschien ook leuk...

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *