Blue Monday en hoe ik probeerde om mijn leven terug op orde te krijgen…- Weekly reading blog #23

Zoals de titel al doet vermoeden is dit een weekly reading blog wat helemaal in het thema stond van mijn leven terug op orde te krijgen. Al sinds november heb ik het op meerdere vlakken druk waardoor ik begin deze week eventjes dreigde te verdrinken in het werk en door de bomen het bos niet meer zag. Mijn examens kwamen dichterbij en ik had nog zoveel deadlines voor school waardoor het allemaal wat stroef verliep. Deze week heb ik me dan ook weten te herpakken en ervoor gezorgd dat er terug routine kwam in mijn leven. Dit is hoe dat ging…


Maandag:

Maandag was het Blue Monday, ook wel de meest depressieve dag van het jaar genoemd. In het begin voelde ik er niets van, ik had een gewone week voor de boeg met stage en online les. Ik vertrok (lichtjes vermoeid) zoals gewoonlijk naar stage. Onderweg luisterde ik naar de eerste ‘aflevering’ van de weddingplanner reeks namelijk Peddelen en proosten geschreven door Marijke Vos op de heenweg. Dit was een re-read aangezien ik dit jaar eindelijk deze reeks zou willen uitlezen en mijn lange autorit iedere ochtend en avond het perfecte moment is om dit te doen aangezien deze afleveringen zo kort zijn. Tijdens mijn pauze op stage is het me ook nog gelukt om 45 pagina’s te lezen van Eerlijk duurt het langst geschreven door Karen M. McManus, deze zouden Valerie en ik deze week buddyreaden en de eerste dag was ik er meteen in geslaagd om dit stuk op tijd te lezen.Het enige wat deze week anders was was dat ik op maandag een evaluatiegesprek had op stage, dit is een gesprek om na te gaan hoe het de afgelopen periode allemaal is gegaan en worden er ook punten gegeven (iets waar ik niet meteen stress van krijg omdat alles op stage wel goed verloopt) Het gesprek liep wat langer uit dan verwacht en na het evaluatiegesprek wou mijn leercoach me ook nog eventjes apart spreken over mijn graduaatsproef. Al snel liep dit gesprek mis omdat alle stress van de afgelopen weken op mij afkwam. Het was dan ook een zeer emotioneel gesprek wat me op meerdere vlakken heeft doen inzien dat ik zo niet verder kon blijven doen omdat ik anders ergens in de loop van de komende weken zou crashen. Na dit (toch wel vrij emotionele gesprek) stapte ik mijn auto in en luisterde ik naar Suikerspinnen en tandenstokers op de terugrit naar huis. Ik kwam zeer laat thuis en plofte neer op de zetel om mijn dagelijkse serie te kijken. Hierna had ik afgesproken met Valerie om samen via Facetime wat te lezen. Tijdens deze sessie las ik 25 pagina’s van Team Mortis 1: Het Romeo en Julie mysterie aangezien ik mezelf deze week wat meer fysiek wou laten lezen en ik deze toch moet lezen voor de Team Mortis challenge. 


Dit is een korte recap van wat ik las op maandag:
Peddelen en proosten – Marijke Vos 49p (4,5 sterren)

Suikerspinnen en tandenstokers – Marijke Vos 55 p (4,5 sterren)

Eerlijk duurt het langst – Karen M. McManus 45p

Het Romeo en Juliet mysterie – Bjorn van den Eynde 25p


Dit bracht me op een totaal aantal gelezen pagina’s van 174 pagina’s op maandag. Niet slecht om de week mee te beginnen.


Dinsdag:

Ook op dinsdag had ik weer stage, ik had een vrij kort nachtje gehad omdat ik maar niet in slaap viel waardoor ik redelijk moe opstond. Onderweg luisterde ik naar Pijpenstelen en modderpoelen geschreven door Marijke Vos, deel 3 in de Weddingplanner reeks. Aangekomen op stage had ik een drukke dag voor de boeg, omdat enkele collega’s ziek waren begon mijn dag al wat vroeger omdat er nog een zaal moest worden omgebouwd en hierna deed ik voorbereidend werk voor pakketjes die in de namiddag moesten worden gemaakt. De voorbereidingen namen de hele voormiddag in beslag en zelfs nog een deel in de namiddag. In de namiddag luisterde ik ook nog naar aflevering 4: Slingers en stellages tijdens het dubbel vouwen van ongeveer 650 pagina’s. In de late namiddag kwam dan eindelijk het nieuws waar we de hele dag op waren aan het wachten, de enveloppen zouden worden geleverd zodat we eindelijk konden beginnen aan de 450+ pakketten die moesten worden ingepakt. Hierdoor liep mijn stagedag op dinsdag ook een beetje uit waardoor ik weer later kon vertrekken dan gewoonlijk. Op de terugrit luisterde ik naar Bruidstaarten en slagroomspuiten. Toen ik thuiskwam heb ik mezelf nog snel opgefrist vooraleer ik op de bank plofte om Home and away te kijken. Hierna was ik zo moe dat ik om 20u15 mijn bed in ben gekropen om te gaan slapen.


Dit is een korte recap van wat ik las op dinsdag:

Pijpenstelen en modderpoelen – Marijke Vos 59 p (4 sterren)

Slingers en stellages – Marijke Vos 55 p (4 sterren)

Bruidstaarten en slagroomspuiten – Marijke Vos 55 p (4 sterren)


Dit bracht me op een totaal aantal gelezen pagina’s van 169 pagina’s op dinsdag. Luisterboeken zijn zo’n goede uitvinding anders had ik op dinsdag waarschijnlijk niets gelezen!


Woensdag:

Na op dinsdag al zo vroeg te zijn gaan slapen was ik niet verrast dat ik op woensdag al om 5u45 wakker werd. Ik voelde me helemaal uitgeslapen en klaar om de dag te beginnen. Omdat ik de avond ervoor niet veel had gegeten sprong ik mijn bed uit om een yoghurtje te gaan eten. Hierna ging ik eventjes terug mijn bed in om rustig wakker te worden. Rond 8 uur ben ik achter mijn bureau gekropen en heb ik mijn planner erbij genomen om een plan op te stellen voor de dag. Tegen 8u15 begon ik dan ook met goede moed aan mijn opdrachten. Ik was zo productief op woensdag! Het vroeg gaan slapen heeft me dus zeker doen inzien dat ik dat eventjes nodig had om alles terug op een rijtje te krijgen en de motivatie terug te vinden die al enkele maanden zoek was. Tegen 17u was ik dan ook klaar met alle taken die ik mezelf die dag had opgelegd en sloot ik mijn computer met een voldaan gevoel af. Ik besloot ook om mezelf te trakteren op een bad, dit is vaak een heerlijk momentje van me-time maar omdat het de afgelopen maanden zo druk was gaf ik mezelf niet te tijd om eens heerlijk in bad te gaan en nam ik vaak een snelle douche. Dit was dan ook heerlijk en ik maakte de afspraak met mezelf dat ik hier vaker tijd voor moet maken omdat het een ultiem me-time moment is en ik mezelf dat van tijd tot tijd zeker mag gunnen. Na mijn bad was het tijd om Home and away te kijken. Na mijn serie had ik weer afgesproken met Valerie om via Facetime te lezen. Omdat ik de dag voordien het stukje van Eerlijk duurt het langst niet had gelezen besloot ik dat tijdens deze sessie te doen. Na onze leessessie besloot ik dan ook om redelijk vroeg naar bed te gaan omdat ik de dag nadien een volledige dan online lessen voor de boeg had staan. 

Dit is een korte recap van wat ik las op woensdag:

Eerlijk duurt het langst – Karen M. McManus 89p

Het Romeo en Juliet mysterie – Bjorn van den Eynde 12p


Dit bracht me op een totaal aantal gelezen pagina’s van 101 pagina’s op woensdag.

Donderdag:

Donderdag was een dagje vol online lessen wat op de planning stonden. Vooraleer de lessen begonnen besloot ik om mijn ochtend rustig te beginnen zonder wat schermtijd. Ik las dus al het stuk uit Eerlijk duurt het langst wat ik die dag moest lezen. Het waren ook de laatste lessen van dit semester en het waren dus vooral lessen die de examenleerstof bespraken. Tijdens mijn eerste les moest ik helaas uit de les gaan omdat ik Boyke (mijn hond) in bad mocht zetten aangezien hij zichzelf helemaal onder had gekakt (over een shitty start van de dag gesproken). Maar nadat dit probleempje was opgelost kon ik me volledig focussen op mijn tweede les van de dag. Deze les was een uurtje eerder gedaan dan verwacht waardoor ik 2 uur lunchpauze had. Ik besloot er dan ook het beste van te maken en maakte als lunch wraps met gerookte zalm en kruidenkaas, deze at ik op terwijl ik een aflevering van The Good Doctor keek (momenteel een van mijn favoriete shows op Netflix). Ook las ik een hoofdstuk uit Team Mortis 1 vooraleer de lesdag verder ging. Na mijn pauze had ik nog een gastcollege op de planning staan en deze liep een beetje mis – er waren heel wat technische problemen waardoor ik de sessie ook minder interessant vond en ik om heel eerlijk te zijn ook andere dingen deed. Maar nadat de gastsessie gedaan was besloot ik nog wat verder te werken aangezien ik terug motivatie had – zeker na zo’n goede dag te hebben gehad op woensdag. Ik maakte dan ook nog 2 taken af. ‘S avonds was het tijd voor een TV-avondje met Home & away en Een echte job. Nadien besloot ik in bed nog te beginnen in One small thing geschreven door Erin Watt omdat deze op mijn TBR van de maand staat en ik deze dus graag zou willen lezen. 


Dit is een korte recap van wat ik las op donderdag:


One small thing – Erin Watt 49p

Eerlijk duurt het langst – Karen M. McManus 46p

Het Romeo en Juliet mysterie – Bjorn van den Eynde 7p


Dit bracht me op een totaal aantal gelezen pagina’s van 102 pagina’s op donderdag.

Vrijdag:

Op vrijdag werd ik ook weer redelijk vroeg wakker. Toch had ik iets minder zin om voor school te werken omdat ik de afgelopen 2 dagen enorm veel had gedaan. Ik beloonde mezelf met een heerlijk ontbijt (pancakes!) vooraleer ik achter mijn bureau ging zitten om een planning op te stellen. Ik moest nog 1 taak doen voor school en deze maakte ik dan ook meteen en diende ik hierna in. Eindelijk waren al mijn deadlines voltooid. Toen vond ik het wel tijd voor een middagpauze. Hierna besloot ik nog wat ander werk te doen en ook eens te kijken naar de blog en wat ik hiervoor kon doen. De afgelopen maanden loopt het namelijk niet lekker met de blog omdat ik er vaak geen tijd voor heb/maak en ik typ wanneer ik zin heb. Tijd om dus eens echt tijd ervoor vrij te maken en wat te bloggen. Op vrijdag was ik dus redelijk productief maar niet enkel voor school maar op meerdere vlakken. In de avond ging ik weer in bad voordat De Masked Singer zou beginnen. Na een heerlijk TV-avondje las ik nog wat in bed in Team Mortis.


Dit is een korte recap van wat ik las op vrijdag:

One small thing – Erin Watt 35p 

Eerlijk duurt het langst – Karen M. McManus 43p

Het Romeo en Juliet mysterie – Bjorn van den Eynde 44p


Dit bracht me op een totaal aantal gelezen pagina’s van 122 pagina’s op vrijdag.


Zaterdag:

Zaterdag was mijn eerste werkdag van 2022, door deadlines op school was ik er niet aan toe gekomen om te gaan werken. Maar dit betekende ook vroeg opstaan, om 7u20 ging mijn wekker waarna ik mezelf klaar maakte om te vertrekken. Ik had een shift van 9u tot 20u achter de bar, eenmaal bezig vloog de tijd wel snel voorbij en voordat ik het wist was het 20u en mocht ik vertrekken. Eenmaal thuis besloot ik nog snel even een bad te nemen en nog wat te lezen in Team Mortis vooraleer ik mij op de bank nestelde om Dancing With The Stars te kijken. Ik las dus vooral in mijn pauze op het werk en eventjes in bad want na Dancing With The Stars was ik zo moe dat ik maar besloot om naar bed te gaan.


Dit is een korte recap van wat ik las op zaterdag:

Eerlijk duurt het langst – Karen M. McManus 39p

Het Romeo en Juliet mysterie – Bjorn van den Eynde 10p


Dit bracht me op een totaal aantal gelezen pagina’s van 49 pagina’s op zaterdag.


Zondag:

De nacht van zaterdag op zondag was enorm brak, midden in de nacht kreeg ik een enorme kramp in mijn kuit waardoor ik de rest van de nacht niet veel sliep van de pijn. Hierdoor stond ik ook redelijk brak op waardoor ik al snel besloot dat het een Lazy Sunday zou worden. Ik Facetimede met Valerie en samen hebben we wat geblogd. In de middag wou ik toch nog proberen enkele uurtjes te slapen maar helaas lukte dit niet. Dus besloot ik maar wat Youtube te kijken. Het was een heel rustig dagje wat ik ook afsloot met nog wat lezen via Facetime met Valerie. Na deze sessie besloot ik dat het maar tijd was om in bed te kruipen en de week af te sluiten. 


Dit is een korte recap van wat ik las op zondag:

Eerlijk duurt het langst – Karen M. McManus 57p

Dit bracht me op een totaal aantal gelezen pagina’s van 57 pagina’s op zondag.

Ik las deze week 774 pagina’s in totaal. Dit vind ik best wel goed aangezien het dus niet zo vlotjes liep deze week en ik ondanks dit alles toch nog veel heb weten te lezen. 

Wrap-up van de week:

Peddelen en proosten – Marijke Vos 49p (4,5 sterren)

Peddelen en proosten

Suikerspinnen en tandenstokers – Marijke Vos 55 p (4,5 sterren)

Suikerspinnen en tandenstokers

Pijpenstelen en modderpoelen – Marijke Vos 59 p (4 sterren)

Pijpenstelen en modderpoelen

Slingers en stellages – Marijke Vos 55 p (4 sterren)

Slingers en stellages

Bruidstaarten en slagroomspuiten – Marijke Vos 55 p (4 sterren)

Bruidstaarten en slagroomspuiten

Eerlijk duurt het langst – Karen M. McManus 319p (3,5 sterren)

Eerlijk duurt het langst

Dit vind je misschien ook leuk...

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *