Zoek het uit Chloe Brown – Talia Hibbert

Zoek het uit Chloe Brown – Talia Hibbert

Toen ik zag dat uitgeverij Zomer & Keuning de Brown sisters serie geschreven door Talia Hibbert zou vertalen naar het Nederlands sprong ik een gat in de lucht van enthousiasme. Deze reeks is namelijk een enorme hype op booktube en nadat ik iedereen er zo laaiend enthousiast over hoorde praten wou ik dit boek ook zelf oppakken. Eindelijk kon dat nu dan ook door de vertaling.

In Zoek het uit Chloe Brown volgen we het verhaal van de oudste Brown zus Chloe. Na een dramatische gebeurtenis in haar leven besluit ze dat ze haar leven terug in eigen handen wil nemen en stelt ze een soort bucketlist op om buiten haar comfortzone te stappen. De eerste stap naar de zoektocht naar haar ware zelf is alleen te gaan wonen in een appartement. Hier ontmoet ze haar nieuwe huurbaas Red. De twee kunnen elkaar niet uitstaan, maar soms licht haat dichter bij liefde dan we denken.

Toen dit boek eindelijk uitkwam kon ik niet wachten om eraan te beginnen door alle positieve reacties die deze reeks ontvangt. Echter kwam het verhaal maar wat traag op gang omdat ik enorm moest wennen aan de vertaling en ik Chloe haar personage eerst niet kon uitstaan. Na ongeveer een 70-tal pagina’s begon ik Chloe haar situatie wat beter te begrijpen en vond ik haar niet meer zo’n bitch als in het begin. Naarmate ik verder las hoe meer ik de connectie tussen Chloe en Red ook aanvoelde en hoe meer ik aan het verhaal gehecht raakte. Ik volg enkele bookstagrammers die chronisch ziek zijn en die zich kunnen herkennen in het verhaal van Chloe, uiteraard is dat voor iedereen wel anders maar ik denk dus wel dat de representatie goed zit bij dit boek en dat meerdere mensen zich er dus wel in kunnen herkennen. Wat ik ook erg fijn vond was dat we het verhaal vanuit een duo-perspectief volgen en zo ook Red zijn verhaal leren kennen en hem hierdoor beter leren begrijpen.

Ondanks de trage start vond ik Zoek het uit, Chloe Brown wel een zeer grappig en schattig verhaal. Ik ben dan ook wel benieuwd hoe Talia Hibbert de andere Brown zussen op papier zal weten te zetten en ben benieuwd naar hun liefdesverhaal. Ik ben dus erg benieuwd naar Dani haar verhaal in het tweede deel van de reeks genaamd Snap de hint, Dani Brown.

Dit vind je misschien ook leuk...

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rate this review