Vrolijk Kerstfeest! – Betty Sluyzer & Suzanne Diederen

Vrolijk Kerstfeest! – Betty Sluyzer & Suzanne Diederen

Vrolijk Kerstfeest!
Published: 2010
Page Count: 24
Categorie:
ISBN13: 9789056477394
Het is Kerst. De boom is versierd en overal branden lichtjes. Dana en Mats versieren de kerstboomcake voor opa en oma. Poppie de papegaai doet gezellig mee. Vrolijk kerstfeest, allemaal! Extra feestelijk door de glitters en de speciaal geschreven peuterkerstliedjes.

Toen ik tijdens een bibliotheek bezoek vorig jaar op zoek ging naar prentenboek met het thema Kerstmis kwam ik een boekje tegen van een uitgeverij waar ik nog al eens een boekje van had gelezen en wat ik toen een zeer geschikt boek vond voor de leeftijd. Ik nam ‘Vrolijk Kerstfeest!’ dan ook mee om te lezen.

In ‘Vrolijk Kerstfeest’ volgen we het verhaal van Mats, Poppy, Dana en hun ouders. Wanneer ze op bezoek gaan bij hun oma en opa knutselen de kinderen eerst iets moois voor hun grootouders. Ze maken namelijk een heerlijke cake in de vorm van een Kerstboom. Wanneer die klaar is is het tijd om naar oma en opa te vertrekken om samen Kerstmis te vieren.

‘Vrolijk Kerstfeest’ is een simpel prentenboekje wat perfect past bij de leeftijd vanaf 2,5 jaar. Het is namelijk een simpel verhaal over een gezin wat Kerstmis gaat vieren bij oma en opa. Dit is dan ook wel zeer herkenbaar en zeker voor de leeftijd van de kinderen. De prenten zijn echt heel mooi en soms zelfs afgewerkt met glitter wat het nog leuker maakt om voor te lezen en voor de kinderen die luisteren. De uitgeverij heeft ook gezorgd voor een aantal liedjes die je kan zingen op het ritme van bekende kerstliedjes, dit maakt het boek interactief en leuk om samen met de kinderen deze liedjes te zingen. De uitgeverij heeft ook een aantal tips voorzien om hun website wat het boek zeer geschikt maakt voor kinderverzorgsters en kleuterjuffen om te gebruiken in hun kinderdagverblijf of klas.

‘Vrolijk Kerstfeest!’ is dus een zeer simpel prentenboekje wat zeer geschikt is vanaf de leeftijd 2,5 jaar. De prenten maken het een feestje om het verhaal voor te lezen voor zowel de verteller als de luisteraars. Dit boek krijgt dan ook 4 sterren.

Dit vind je misschien ook leuk...

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rate this review