Verkeerd moment verkeerde plaats – Luc Descamps

Verkeerd moment verkeerde plaats – Luc Descamps

Verkeerd moment, verkeerde plaats
Author:
Published: 2009
Publishers: ,
Page Count: 112
Categorie:
ISBN13: 9789462346086
Eva, een vrolijke puber boordevol plannen, komt drie dagen voor Kerstmis met haar fiets onder een auto terecht. De chauffeur pleegt vluchtmisdrijf. Ruim zeven weken later ontwaakt Eva uit een diepe coma. Nu pas begint een lange strijd die Eva dagelijks moet leveren in het revalidatiecentrum Pulderbos. Zaken die vroeger vanzelfsprekend waren zoals spreken, lopen, denken, moet ze plots helemaal opnieuw aanleren. Luc Descamps vertelt dit waargebeurde verhaal vanuit het standpunt van Eva zelf. Zo…

Vandaag heb ik een recensie van toch wel een van mijn favorieten boeken namelijk Verkeerd moment, verkeerde plaats geschreven door Luc Descamps. Een boek dat al sinds 2012 een plaatje heeft in deze lijst.

Wanneer Eva drie dagen voor Kerstmis wordt omvergereden door een auto en de bestuurder vluchtmisdrijf pleegt, breekt een zeer moeilijke tijd aan voor Eva. Zeven weken na het ongeval ontwaakt ze uit haar coma, ze blijkt halfzijdig verlamd te zijn. Dan begint Eva haar lange revalidatieproces. Stap voor stap leert Eva weer de gewone dingen van het leven, ze leert terug stappen, denken…

Omdat dit boek een aantal belangrijke thema’s bespreekt zoals vluchtmisdrijf en revalidatie is het een zeer aangrijpend boek. Het is een zeer kort boek dat zeer vlot leest, aangezien het boek in een soort van dagboekvorm geschreven is hebben sommige pagina’s hierdoor weinig tekst waardoor je door het boek heen vliegt. Het boek is naar mijn mening ook goed om te laten lezen aan beginnende rijders aangezien men dan de gevolgen van roekeloos rijgedrag en vluchtmisdrijf beter leert kennen en dit voorkomen kan worden. Omdat het een van mijn favoriete boeken is (en dan puur omdat het me zoveel weet te emotioneren iedere keer) herlees ik het ook ieder jaar opnieuw. Ik heb het boek dan ook al 5 keer gelezen en nog steeds weet het me te emotioneren en moet ik een traantje wegpinken of een brok in mijn keel wegslikken tijdens het lezen. Het is ook een zeer goed boek om gewend te raken aan de schrijfstijl van Luc Descamps.

Verkeerd moment, verkeerde plaats is dus een zeer toegankelijk boek voor zowel jongeren als volwassen aangezien het een aantal zeer belangrijke thema’s aankaart en gebaseerd is op een waargebeurd verhaal. Ik kan dan ook niet anders dan dit boek 5 sterren geven. Een zeer belangrijk boek die iedereen tenminste eens gelezen moet hebben!

Dit vind je misschien ook leuk...

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rate this review