Gewicht van water – Sarah Crossan

Gewicht van water – Sarah Crossan

Gewicht van water
Published: 2015
Publishers: ,
Page Count: 224
Categorie:
ISBN13: 9789020629835
Met niets dan een koffer en een oude waszak, komen de Poolse Kasienka en haar moeder aan in Engeland, op zoek naar Tata, Kasienka’s vader. Als snel blijkt dat hij zich niet zomaar laat vinden en dat het leven in Londen niet zo gemakkelijk is. Thuis verdrinkt haar moeder in haar eigen verdriet, en op school vindt Kasienka nauwelijks aansluiting. Als er plotseling een leuke jongen opduikt die Kasienka leert zwemmen, kiest ze langzaam maar…

We volgen de Poolse Kasienka wat samen met haar moeder verhuisd naar Engeland om Tata te zoeken, dit is de vader van Kasienka. Maar eenmaal in Londen blijkt het toch niet zo gemakkelijk en op school kan Kasienka zich ook niet zo goed aanpassen.

Dit boek is geschreven in dichtvorm, hierdoor leest het heel vlot. Ik kon me heel goed in Kasienka haar situatie inbeelden. Ze komt heel verloren over en leert veel nieuwe mensen kennen. Hierdoor is ze best onzeker. Je kon wel al 1 ding raden terwijl dit pas in de helft van het boek wordt besproken. Ik vond het heel interessant om een boek in dichtvorm te lezen.

Ik gaf dit boek 4/5 sterren op goodreads en raad het zeker aan als je eens een boek in dichtvorm wilt proberen.

Het boek kopen? 

Dit vind je misschien ook leuk...

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rate this review