Stop – Jørgen Hofmans

Stop – Jørgen Hofmans

Stop
Illustrator: Ivan & Ilia
Series Number: 2
Published: 2020
Page Count: 94
Categorie:
ISBN13: 9789048737482
Dag 2 in de ‘Lees je digiwijs’ week. Vandaag is het boek Stop geschreven door Jørgen Hofmans aan de beurt. Net zoals Code wifi is dit weer een boek met herkenbare topics die bij kinderen en jongeren een grote rol spelen in hun dagelijks leven. Stop gaat dan ook over gamen, iets waar veel kinderen en jongeren wel eens doen.
In Stop volgen we het verhaal van Filipe. Wanneer er van zijn favoriete game een tweede game wordt gereleased genaamd “Game-eiland 2” moet Filipe deze absoluut hebben! Hij spaart er maanden al zijn geld voor en op de dag dat de game uitkomt staat hij in de rij om deze game te kopen. Eenmaal thuis begint hij dan ook meteen te spelen. De game bevat veel nieuwe en coole snufjes zoals geur, je ruikt dan ook alles van waar je je in de game bevind. De game bevat vele levels met coole puzzels maar wanneer het tijd is om te eten wilt Filipe niks liever dan gewoon verder te blijven spelen. ‘S avonds droomt hij zelfs over de game dat hij uiteindelijk besluit om toch nog even verder te spelen. Maar wat als dat “even” langer duurt dan gepland?
Net zoals de andere delen in deze reeks bevat Stop een aantal definities van digitale termen. Dit is zeer leuk en informatief voor jongere lezers die graag wat meer te weten willen komen over de digitale wereld, aangezien internet en games zo’n groot deel zijn geworden van het dagelijks leven bij kinderen en jongeren is het boek dan ook zeer belangrijk om te lezen. Dit om kinderen wegwijs te maken en ook om kinderen bewust te maken van de gevaren van het internet. In Stop draait alles dus om gamen en over hoe dit al snel uit de hand kan lopen als je niet goed oplet. Hoe de definities worden verteld doorheen het boek is ook heel creatief en leuk gevonden. Alle definities worden namelijk verteld op GSM schermen, zo blijft alles ook overzichtelijk en valt het beter op. Hoewel ik zelf niet echt een gamer ben zie ik wel in dat dit boek zeer belangrijk kan zijn aangezien je al snel verslaafd kan raken aan een spel. Je hoofd blijft dan maar malen over alle gebeurtenissen in het spel waardoor je altijd met je hoofd bij het spel blijft (zelfs ’s nachts) dit heeft de auteur wel heel duidelijk weten te brengen – zeker ook omdat dit boek in de jongere leeftijdscategorie hoort van deze reeks.
Stop is dus een zeer leuk, spannend en leerrijk verhaal over gamen en de gevaren hiervan als dit een verslaving wordt. Het leest zeer vlot en is perfect voor de jongere kinderen (ongeveer 8 jaar) Doordat de auteur zo creatief te werk is gegaan met de opbouw van de game gaan kinderen deze verzonnen game absoluut willen spelen aangezien het zo uitgebreid is verteld. Stop kreeg van mij 4 sterren en is zeker een aanrader voor kinderen die houden van te gamen (of niet zoals ik)

Dit vind je misschien ook leuk...

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rate this review