Code wifi – Monique Van Hest

Code wifi – Monique Van Hest

Code wifi
Illustrator: Els van Egeraat
Series Number: 1
Published: 2020
Page Count: 95
Categorie:
ISBN13: 9789048737475
Toen ik in de catalogus van Uitgeverij Zwijsen de ‘Lees je Digiwijs’ serie zag staan sprong het boek Code wifi er voor mij enorm uit, de cover met paarse tinten zag er namelijk echt prachtig uit. Code wifi is een van de boeken uit de jongere leeftijdscategorie van deze serie (namelijk 8-10 jaar).
In Code wifi volgen we het verhaal van de tweeling Aleks en Sofya. Wanneer ze samen met hun grootmoeder op vakantie vertrekken naar Kroatië gaat Aleks telefoon vlak voor de reis stuk. Dit is een grote ramp aangezien Aleks fan is van het online spel ‘Code alarm’ en hij dit dus niet kan spelen op reis. Maar dan helpt zijn zus Sofya hem en krijgt zijn gsm weer aan e praat en kunnen ze met een gerust hart op vakantie vertrekken. Onderweg leren ze Ammar en Jara kennen, twee vluchtelingen die hun ouders zijn kwijtgeraakt. Aleks en Sofya nemen de taak op zich om ervoor te zorgen dat Ammar en Jara terug worden herenigt met hun ouders.
Code wifi is een zeer spannend verhaal voor kinderen en leert kinderen tijdens het lezen heel wat feitjes over de online wereld. De begrippen en feitjes worden doorheen het boek afgebeeld op smartphones wat het overzichtelijk maakt wanneer er een feitje wordt verteld. De cover is prachtig en de abstracte illustraties (gemaakt met verf denk ik) keren ook weer terug doorheen het verhaal. Ook heeft dit boek een zeer actueel onderwerp namelijk ‘vluchten uit Syrië’ aangezien dit de laatste tijd vaak in het nieuws komt en het in dit boek op kinderniveau duidelijk wordt gemaakt. Aangezien Aleks en Sofya van Kroatische afkomst zijn leer je doorheen het boek ook enkele Kroatische woorden, deze worden ook goed uitgelegd zodat je weet wat het woord betekend. De auteur heeft deze reis ook zelf gemaakt met haar gezin dus de plekken die in dit boek worden omschreven zijn ook echt plekken waar zij is geweest met haar gezin, dit vond ik wel een leuk feitje.
Code wifi is een zeer goed boek voor kinderen om hen wegwijs te maken in de wereld van het internet. Het is een zeer dun boekje boordevol informatie gebracht met een herkenbaar en spannend verhaal en begeleidt met prachtige illustraties. Dit is dan ook een boek dat kinderen van de nieuwe generatie absoluut moeten gelezen hebben aangezien ze hierdoor veel kunnen bij leren over het internet dat men nog niet wist. Ik gaf Code wifi 4 sterren.

Dit vind je misschien ook leuk...

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rate this review