Olifantastisch – Michael Engler

Olifantastisch – Michael Engler

Olifantastisch
Published: 2016
Page Count: 32
Categorie:
ISBN13: 9789059241749
Tijdens een van mijn maandelijkse tripjes naar de bibliotheek kwam ik het prentenboek Olifantastisch geschreven door Michael Engler tegen, ik werd meteen enorm aangetrokken door de tekeningen en besloot om het boek mee naar huis te nemen om te lezen.
In Olifantastisch volgen we het verhaal van Anton. Wanneer Anton zijn mama hem vraagt om een pakketje naar de bovenburen te brengen is Anton te druk bezig. Hij vergeet wat zijn mama hem had gevraagd en wanneer hij naar onder gaat denkt hij dat dit pakketje voor hem is. Wanneer hij het pakketje opent blijkt er een knuffeldier in te zitten van een olifant. Maar dat knuffeldier is niet zomaar een knuffeldier, het kan namelijk praten. Hij verteld Anton over zijn avonturen in Afrika en samen gaan ze op pas doorheen Afrika. Maar wanneer Anton zijn mama de kamer binnenkomt en hem verteld dat dit pakketje helemaal niet voor Anton was maar voor het buurmeisje Louise wordt hij opeens heel verdrietig.
Zoals ik al vermelde waren het vooral de illustraties die mij enorm aantrokken. De tekenstijl en het kleurenpallet zorgen er namelijk voor dat de prenten er echt uitspringen. Toen ik het boek meenam wist ik niet waar het over ging (ik lees namelijk niet vaak flapteksten van boeken) maar toen ik begon te lezen vond ik het wel een zeer mooi en herkenbaar verhaal. Ieder kind zal zich wel herkennen in de leefwereld van Anton en zijn knuffelolifant aangezien we stiekem allemaal wel eens hadden gewild dat onze knuffeldieren konden praten. Olifantastisch is dan ook een fantasierijk verhaal over een jongetje en zijn knuffeldier wat samen een leuk avontuur beleven. Door de reis die ze maken kan de voorlezer ook echt expressief voorlezen aangezien Anton en zijn olifant een hele toch door Afrika maken. Het geeft ook een kleine inkijk naar Afrika aangezien (niet veel) kinderen dit continent kennen.
Olifantastisch is dus een zeer leuk avontuur om samen met Anton en zijn olifantje te beleven. Het is een zeer leuk prentenboek voor kinderen van ongeveer 4-5 jaar. Dit prentenboek krijgt van mij 4 sterren.

Dit vind je misschien ook leuk...

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rate this review