Magische redding – Maja Vermeulen

Magische redding – Maja Vermeulen

Magische redding
Series:
Series Number: 2
Published: 2020
Publisher:
Page Count: 173

Vandaag is het mijn beurt in de blogtour rond het boek Magische redding deel 2 in de Heksenzielen trilogie geschreven door Maja Vermeulen. En het is meteen ook het tweede artikel in de week rond deze boeken. Zoals jullie dinsdag konden lezen vond ik deel 1 wel een leuk boek maar waren er toch nog enkele werkpuntjes die mij stoorde. Toch was ik zeer benieuwd naar deel 2 aangezien het eerste deel redelijk vaag eindigde en ik moest weten hoe het verhaal verder ging.

In Magische redding gaan we weer samen met Olivia, Leonard en Rosalind op pad. Na de gebeurtenissen in het eerste deel keren de drie terug en pakken ze in het heden terug hun ‘normaal leven’ op. Olivia krijgt een vriendje maar toch weet hij niet dat ze een heks is. Wanneer het viertal samen naar de bioscoop gaat moeten ze echter weer vluchten als De bewaarders van het rijk weer achter hun aan komen en Olivia proberen te vermoorden. Weer moeten ze vluchten en weer brengt hen dit naar het verleden. Zullen ze De graaf deze keer eindelijk weten te verslaan om zo terug te keren naar een veilige toekomst of komt hij net zoals de eerste keer ermee weg?

In deel 1 vond ik vooral de spanningsopbouw zeer storend, alles werd na elkaar afgerammeld en ik had het liefst gehad dat het een iets dikker boek zou zijn geworden met een goede opbouw in plaats van een dunner boek die geen tot weinig opbouw heeft. Maar ik ging nog steeds zeer positief in boek 2 aangezien ik het verhaal van deel 1 wel zeer spannend vond en wou weten hoe het zou evolueren in de volgende delen. Meteen toen ik begon met lezen merkte ik dat Vermeulen haar opbouw wat beter aanpakte. Alles werd goed uitgelegd en hierdoor werd het verhaal duidelijker voor de lezer. Ook vond ik het zeer mooi om meer te weten te komen over Olivia haar mama aangezien we zeer weinig over haar te weten kwamen in deel 1.

Magische redding is weer een boek vol spanning, magie en avontuur. Het leest zeer vlot weg en voor je het weet is het boek uit. Hoewel het een zeer dun boek is heeft dit deel wel een veel betere opbouw en worden scènes beter uitgelegd. Het is zeer mooi om te zien hoe Vermeulen bij het schrijven van dit deel al steeds beter een eigen schrijfstijl ontwikkeld en enorm is verbeterd tegenover het eerste deel. Ik raad dan ook enorm aan om te blijven doorzetten als je deel 1 iets minder vond. Magische redding kreeg 4 sterren en ik ben zeer benieuwd wat het derde en laatste deel voor ons in petto heeft en hoe Vermeulen nog verder ontwikkeld aangezien het verschil echt wel merkbaar was.

Dit vind je misschien ook leuk...

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rate this review