Krachtig ontwaken – Maja Vermeulen

Krachtig ontwaken – Maja Vermeulen

Krachtig ontwaken
Series:
Series Number: 1
Published: 2019
Publisher:
Page Count: 160
ISBN13: 9789462420977

Vandaag begint de week rond de boeken van Maja Vermeulen. Als eerste deel ik vandaag de recensie van Krachtig ontwaken met jullie. Het eerste deel in de Heksenzielen trilogie (waarvan momenteel nog maar 2 delen zijn verschenen)

In Krachtig ontwaken volgen we het verhaal van de zeventien jarige Olivia. Op haar zeventiende verjaardag ontdekt ze dat ze een heks is wanneer haar heksenziel (en de magische krachten die daarbij horen) gewekt worden. Maar wanneer er ’s nacht enkele mannen haar willen komen halen om haar krachten te stelen slaat ze samen met haar beste vriend Leonard op de vlucht. Dit brengt hen terug in het verleden waar ze veel nieuwe mensen ontmoeten maar ook voor hete vuren komen te staan. Kan Olivia tijdens deze tocht in het verleden meer te weten komen over haar krachten en deze onder controle krijgen voor ze terug keert naar het heden?

Krachtig ontwaken begint al meteen met een steengoed hoofdstuk, de lezer wordt meteen in het verhaal gesmeten en samen met Olivia ontdekken we alles over haar magische krachten. Hoewel de lezer dus in het verhaal gegooid wordt voelt het in het begin niet aan alsof er weinig opbouw is, je leert de (hoofd) personages wel goed kennen vooraleer we andere mensen ontmoeten. Vanaf dat er andere personages betrokken worden in het verhaal miste ik de opbouw echter wel, er werden maar personages voorgesteld die we maar enkele pagina’s lang kende voordat er iets gebeurde en de personages werden uitgemoord of de groep verlieten. Dit vond ik zeer spijtig aangezien ik op een gegeven moment hierdoor niet door het verhaal heen kon komen zonder mijn focus te verliezen. De worldbuilding en het verhaal van Olivia vond ik wel zeer interessant en goed bedacht, dit maakte dus wel veel goed. Het is een zeer dun boek waarbij je geen enkel moment je focus mag verliezen omdat er zoveel gebeurt. Het einde kwam dan ook zeer snel maar wekte wel genoeg interesse op om ook deel 2 te willen lezen.

Krachtig ontwaken is een debuut met zeer veel potentieel mits enkele werkpuntjes. Ik ben wel heel erg benieuwd naar het tweede deel en ben benieuwd hoe Vermeulen haar schrijfstijl verder ontwikkeld in het tweede deel. Het boek is geschikt voor jongeren tussen de 13-15 jaar die geïnteresseerd zijn in heksen en magie, zij zullen dit boek dan ook echt verslinden en over deze werkpuntjes heen lezen. Ik gaf deel 1 in de Heksentrilogie 3,5 sterren.

Dit vind je misschien ook leuk...

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rate this review