Mortina 1: Een verhaal om je dood te lachen – Barbara Cantini

Mortina 1: Een verhaal om je dood te lachen – Barbara Cantini

en verhaal om je dood te lachen
Series:
Series Number: 1
Published: 2018
Publisher:
Page Count: 50
Categorie:
ISBN13: 9789044832792
Tijdens het browsen in de bibliotheek van Beringen kwam ik het eerste deel in de Mortina reeks tegen geschreven door Barbara Cantini. Ik had deze reeks al eens eerder gezien maar nu trok de cover mij toch aan om het mee naar huis te nemen en te lezen.
In Een verhaal om je dood te lachen volgen we het verhaal van Mortina. Zij is een zombiemeisje wat woont bij haar tante Ter Ziele. Omdat ze een zombiemeisje is verbied haar tante om om te gaan met mensen kinderen. Maar Mortina wilt heel graag met gewone kinderen spelen aangezien het leven in het kasteel soms best wel eenzaam kan zijn. Ze zoekt een manier om toch met de kinderen te spelen en dan is het opeens 31 oktober, de spannendste dag van het jaar. Zal Mortina eindelijk met de kinderen uit het dorp kunnen spelen?
De cover trekt lezers al meteen aan om het boek op te pakken, je ziet ook meteen dat dit boek draait rond Halloween. In eerste opzichten lijkt dit boek misschien eng maar dat is het zeker niet, de streken die Mortina uithaalt doorheen dit boek zijn echt “om je dood te lachen” zoals de titel al zegt. Want wie haalt er nu niet eens kattenkwaad uit? Dit boek heeft een hele mooie maar toch ook wel aparte tekenstijl die bij mij wel erg in de smaak viel. Door de herfstige kleuren is dit boek dan ook perfect om te lezen rond Halloween of in de herfst. Alles in dit boek is zeer gedetailleerd getekend en als je blijft kijken valt je op iedere pagina steeds meer en meer op. Ook worden sommige voorwerpen in deze illustraties uitgelegd (bv als er een fotokadertje staat wordt uitgelegd wie de persoon op de foto is) Dit is zeer leuk aangezien je zo wat meer achtergrond informatie krijgt over Mortina en haar familie. Ook hebben de personages in dit boek creatieve namen die helemaal in thema zijn, zo heb je bijvoorbeeld Tante Ter Ziele. Een verhaal om je dood te lachen lees je in een ruk uit en wanneer je de laatste pagina omslaat wil je gewoon meer. Gelukkig zijn deel 2 en 3 al verschenen en is er een vierde deel op komst.
Het eerste deel in de Mortina reeks is dus een zeer leuk kinderboek/ stripboek en perfect om (voor)  te lezen rond Halloween of in de herfst. Ik heb erg genoten van dit boek en gaf het 4 sterren.

Dit vind je misschien ook leuk...

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rate this review