Sneeuwstorm – Eva Burgers

Sneeuwstorm – Eva Burgers

Sneeuwstorm
Author:
Published: 2015
Publishers: ,
Page Count: 160
Categorie:
ISBN13: 9789020609554
Voor mijn re-read van de maand mei moest ik Sneeuwstorm geschreven door Eva Burgers herlezen. Een dun boekje waar ik doorheen zou vliegen (aangezien het natuurlijk ook een re-read is) Ik was erg benieuwd om dit boek te herlezen aangezien ik het in 2017 wel een goed boek vond en wou kijken of mijn mening nog steeds hetzelfde was.
In Sneeuwstorm volgen we het verhaal van Elouise. Wanneer zij samen met haar klas vertrekt op wintersport verwachten ze hier de tijd van hun leven te hebben. Hele dagen skiën met vriendinnen, wat wil je nog meer? Maar wanneer er plots een meisje opduikt die als twee druppels water lijkt op Elouise gebeurt alles in een stroomversnelling. Elouise besluit om nog één laatste afdaling te maken maar keert hierna niet meer terug. Wat ik er gebeurt met Elouise en heeft haar dubbelganger hier misschien mee te maken?
Toen ik begon met lezen viel mij meteen een detail op wat ik was vergeten, het boek is namelijk in multi perspectief geschreven aangezien we meerdere personages volgen doorheen dit boek. Dit zorgt wel voor een enorme spanningsopbouw aangezien Eva Burgers van personage wisselt wanneer er net iets spannends gebeurt. Omdat we het verhaal ook volgen vanuit meerdere perspectieven maken veel personages zich verdacht en begin je al snel te denken dat iedereen het gedaan kan hebben. Burgers heeft het verhaal zo sterk weten te schrijven dat de lezer doorheen het boek enkele personages echt haat om de acties van deze personages. Echter bleken enkele verhaallijnen niet te kloppen (deze bespreek ik wat meer in de spoilerbox)
Spoiler
Als de politie de muts van Elouise vindt in het huis van ‘een verdachte’ worden de kamers niet doorzocht terwijl dat als eerste bij mij opkomt – Elouise ligt namelijk ook in de kamer erlangs dus als ze wat verder hadden gezocht hadden ze haar al snel gevonden. Ook snap ik wel dat dit is om de spanning erin te houden maar het klopte gewoon niet.
Ik denk ook wel dat dit mij de eerste keer toen ik het boek las wel een beetje stoorde maar tijdens het herlezen viel dit nog meer op en klopte het verhaal hierdoor niet. Echter heb ik wel nog steeds enorm genoten van dit boek, het leest ook super snel. Ik heb dit boek dan ook in minder dan een dag verslonden. In 2017 was Sneeuwstorm het boek dat mij introduceerde in Eva Burgers haar boeken en sindsdien ben ik nog steeds fan van haar jeugdthrillers en is ze enorm gegroeid in het plotten van haar boeken en zorgen dat alles klopt.
Sneeuwstorm is dan ook nog steeds een goede jeugdthriller (mits enkele foutjes) wat jongeren wel gaat weten te bekoren. Sneeuwstorm is een perfecte thriller voor tijdens de koude dagen om lekker weg te lezen onder een dekentje. Ik heb Sneeuwstorm dan ook opnieuw 4 sterren gegeven.

Dit vind je misschien ook leuk...

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rate this review