De eerste Kerst van Kleine Eend – Dawn Richards & Heidi D’Hamers

De eerste Kerst van Kleine Eend – Dawn Richards & Heidi D’Hamers

De eerste Kerst van Kleine Eend
Series:
Series Number: 2
Published: 2012
Publisher:
Page Count: 30
Categorie:
ISBN13: 9789491545009
Het is de allereerste Kerst van Kleine Eend, en ze wil dolgraag dat de Kerstbeer met zijn zak vol cadeautjes bij haar langskomt. Maar de Kerstbeer komt alleen langs bij goede eendjes, en Kleine Eend is niet zeker of ze dat wel geweest is. Kan ze nog iets goeds bedenken voor het Kerstavond is?

Tijdens mijn zoektocht in de bibliotheek vorig jaar naar prentenboeken rond het thema Kerstmis kwam ik een prentenboek tegen waarvan in de uitgeverij nog niet kende en de prenten mij erg aantrokken. Het gaat hier namelijk over het prentenboek ‘De eerste Kerst van Kleine Eend. De cover zag er namelijk prachtig uit waardoor ik besloot om hem te lezen.

‘De eerste Kerst van Kleine Eend’ gaat namelijk over een gezin van eenden. De familie Eend is namelijk zeer opgewonden aangezien het Kleine Eend zijn eerste Kerstmis is. Maar Kleine Eend wil ook een cadeautje komen voor mama en papa Eend dus gaat hij op zoek naar het perfecte cadeau. Hij heeft één missie: Naar de Kerstmarkt gaan voor het perfecte cadeautje. Zal hij op tijd zijn bij de Kerstmarkt?

Hoewel ik de uitgeverij niet kende van dit boekje trok de cover van het boek meteen mijn aandacht. Ook de gedachte van een eerste Kerstmis is altijd zo leuk waardoor ik wel een vermoeden had dat het een leuk prentenboek zou zijn. Dit prentenboek heeft ook zeer toffe humor aangezien er steeds wel iets tussen komt waardoor Kleine Eend niet naar de Kerstmarkt kan gaan. Dit houdt de kinderen ook wel bezig aangezien ze zo totaal niet kunnen raden waar het verhaal heen kan gaan. De prenten zijn zeer simpel met mooie zachte kleurtjes waar ik wel fan van ben. Het verhaal heeft ook een hele mooie boodschap aangezien Kleine Eend ook iets wil terug geven aan zijn ouders en het mooiste wat de ouders hebben gekregen Kleine Eend blijkt te zijn.

‘De eerste Kerst van Kleine Eend’ is dus een zeer mooi prentenboek met een mooie boodschap. Dit boek krijgt 3,5 sterren en is zeker een aanrader met de mooie prenten met zachte kleurtjes!

Dit vind je misschien ook leuk...

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rate this review