Heksje Mimi viert Kerstmis – Kathleen Amant

Heksje Mimi viert Kerstmis – Kathleen Amant

Heksje Mimi viert Kerstmis
Series:
Published: 2018
Publisher:
Page Count: 32
Categorie:
ISBN13: 9789044834420
Een vrolijk verhaal over Kerstmis en vriendschap. Voor kerstheksjes vanaf 3 jaar. Het is Kerstmis. Heksje Mimi wil een kerstboom. Een grote, met lichtjes en ballen. Ze vindt er een, maar die is veel te groot. Hoe diep ze ook graaft, de boom blijft stevig in de grond staan.

Toen ik vorig jaar in de bibliotheek op zoek ging naar boeken rond het thema Kerstmis kwam ik een redelijk recent boek tegen namelijk ‘Heksje Mimi viert Kerstmis’. Mijn aandacht was meteen getrokken door het grote formaat en het leek me wel een leuk prentenboek.

In ‘Heksje Mimi viert Kerstmis’ volgen we het verhaal van Heksje Mimi. Wanneer ze met haar vriendinnetje Roosje op zoek gaat voor een kerstboom voor in haar huisje komen ze de perfecte kerstboom tegen, maar er is een probleempje: De boom is veel te groot! Heksje Mimi baalt enorm van het feit dat ze de boom niet mee kan nemen naar het huisje omdat hij niet past dus de twee vriendinnen gaan verder op zoek. Hoewel ze een boom vinden is deze niet zo perfect als de grote boom. Maar dan heeft Mimi’s vriendinnetje Roosje een idee…

Door het grote formaat en felle kleuren trok dit prentenboek meteen mijn aandacht. Ik had nog nooit een boek uit deze reeks gelezen en wist dus niet waarover het echt ging, ik dacht namelijk dat deze reeks vooral rond het thema Halloween zou passen maar hier had ik het mis. Heksje Mimi kan namelijk elk seizoen gelezen worden aangezien het dus over een heksje gaat en helemaal niet eng is. Ik ben dan ook blij dat ik ervoor gekozen heb om dit boek mee te nemen en een kans te geven. Het is ook een boek wat je echt de kans geeft om interactief voor te lezen door de verschillende elementen die aan bod komen. Het is ook zeer leuk om te zien hoe kinderen reageren op de verrassing aan het einde van het verhaal. De prenten en het verhaal zijn ook echt geschikt voor kinderen van de leeftijd vanaf 3 jaar.

‘Heksje Mimi viert Kerstmis’ heeft mij dus zeker weten te verrassen en heeft me ervan overtuigd dat deze reeks heel het jaar door kan worden gelezen. Ik ben dan ook zeer nieuwsgierig geworden naar de andere delen in deze reeks. ‘Heksje Mimi viert Kerstmis’ krijgt dan ook 4 sterren en is een enorme aanrader.

Dit vind je misschien ook leuk...

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rate this review